16.10.09

Ο Αμερικανός πρέσβης συγχαίρει την κυβέρνηση

Posted: 15 Oct 2009 10:59 AM PDT

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντσυναντήθηκε με τον Υπουργό Αναπληρωτη των Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα και τον συνεχάρη για τις “εντυπωσιακές πρωτοβουλίες που πήρε από την αρχή η ελληνική κυβέρνηση,τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο, ως ένδειξη ενδιαφέροντος για την επίλυση,από κοινού,των περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων“.

Εξερχόμενος από το γραφείο του Δ. Δρούτσα, με τον οποίον συνομίλησαν επί μία ώρα,ο πρέσβης Σπέκχαρντ δήλωσε επίσης ότι διαβεβαίωσε τον Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών για την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στην ισχυρή συμμαχία και πρόσθεσε ότι “είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις διμερείς μας σχέσεις“.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, δήλωσε ότι δεν συζήτησαν για μια επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διευκρίνισε ότι ηταν μια συνάντηση γνωριμίας και αβροφροσύνης, κατά την οποία “εκφράσαμε αμοιβαία εκτίμηση και υπογραμμίσαμε τα καλά αισθήματα των Ηνωμένων Πολιτειών προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαο“.

Εξεφρασε επίσης την αισιοδοξία του για το μέλλον.

www.antinews.gr