8.10.09

Παράδοση-παραλαβή στο ΥΠΕΘΑ :Νέος υπουργός ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Posted: 07 Oct 2009 06:57 AM PDT

Ευάγγελος Βενιζέλος :«Θεμελιακό μας καθήκον είναι η εδαφική ακεραιότητα και αξιοπρέπεια της Ελλάδας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αποτελεσματικότητα, διεκδικώντας τη μεγαλύτερη εθνική συναίνεση»

Ο απελθών υπουργός, Ευ. Μεϊμαράκης, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στο έργο της προσθέτοντας ότι «ο χώρος της άμυνας πρέπει να μένει έξω από στείρες αντιπαραθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες»!.Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο κύριος Μειμαράκης ο οποίος μείωσε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους την θητεία σε 9 μήνες (εκτός των άλλων ανδραγανθημάτων του) είναι ο τελευταίος ο οποίος θα μπορούσε να κάνει τον τιμητή και τον υπέρμαχο της αξιοκρατίας στον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ..

O νέος υπουργός πρόσθεσε ότι έχει πλήρη γνώση της ευθύνης που αναλαμβάνει όπως και πλήρη συνείδηση του ρόλου των ενόπλων δυνάμεων.Δεν μένει παρα να ευχηθούμε καλή επιτυχία και καλή τύχη στην νέα ηγεσία του υπουργείου,είναι περισσότερο απο σίγουρο ότι θα την χρειαστεί..

Μετά τις δηλώσεις και την τυπική παραλαβή του υπουργείου ακολούθησε συνάντηση της νέας πολιτικής ηγεσίας με την ηγεσία των ΕΔ η οποία κράτησε περίπου 1 ώρα.

Σινώπη :συντριβή τουρκικού UAV

Posted: 07 Oct 2009 12:36 AM PDT


Τουρκικό Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) συνετρίβει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Σινώπης (Εφερλέκ) κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες.Αρχικές αναφορές στα τουρκικά νέα έκαναν λόγο για ισραηλινού τύπου α/φ Heron ,κατόπιν "διέρευσαν" άλλες πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για πειραματικό ΜΕΑ της εταιρίας Kale - Baykar τύπου “Caldiran” το οποίο κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης.Αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική πλευρά προσπαθεί με κόπο να διατηρήσει ένα πέπλο αβεβαιότητας γύρω απο τους αριθμούς και της απώλειες των Μη επανδρωμένων Αεροσκαφών, αρκετά εκ των οποίων έχουν καταπέσει στο Κουρδιστάν αλλά και σε άλλες περιοχές άμεσου τουρκικού ενδιαφέροντος..H μείωση του αριθμού των διαθέσιμων ΜΕΑ οδήγησε τους τελευταίους μήνες την τουρκική ηγεσία σε αναζήτηση νέων αεροχημάτων με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν απτά αποτελέσματα.Σύμφωνα με την "Τουρκιέ" οι παραδώσεις των HERON οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω των μη-ικανοποιητικής απόδοσης τους (σύμφωνα με τους Τούρκους) θα συνεχιστούν καθώς επετεύχθει συμβιβασμός μεταξύ των δύο μερών, ο οποίος θα επιτρέψει την παράδοση των υπολοίπων 4 ΜΕΑ μέχρι το τέλος του 2009 στην Τουρκική αεροπορία.

Περισσότερες φωτογραφίες :

Το νέο υπουργικό συμβούλιο και η κατάργηση του ΥΜΑΘ

Posted: 06 Oct 2009 11:00 PM PDT

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με αρκετές γυναίκες σε υπουργική θέση αλλά και ορισμένες επιλογές που δημιουργήσαν ερωτηματικά.Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορίζεται ο Θ. Πάγκαλος,Υπουργός Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ ο Χάρης Παμπούκης και Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Θρακιώτης Γ. Πεταλωτής.

Αντιδράσεις προκάλεσε η κατάργηση του Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και του υπουργείου Αιγαίου η οποία στέλνει κατα την γνώμη μας λάθος μηνύματα προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους..

Με τα συγκεκριμένα εθνικά θέματα ανοιχτά ,σημειολογικά και μόνο δεν θα έπρεπε να καταργηθούν εντελώς τα συγκεκριμένα υπουργεία ,καθώς η σπουδή αυτή δείχνει πως είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε πολλές περαιτέρω κινήσεις «καλής θέλησης» προτού καν μας ζητηθεί κάτι τέτοιο.Ο απερχόμενος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε ότι «Η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, συνιστά κατάργηση του εθνικού ρόλου που επιτελούσε μέχρι σήμερα στην πονεμένη γη της Μακεδονίας και της Θράκης. Έναν ρόλο διαχρονικής έμπρακτης απάντησης της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, σε κάθε επίδοξο σφετεριστή της ιστορίας» και εξέφρασε -δικαίως- τον προβληματισμό του για τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η ονομασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη» το οποίο παραπέμπει ευθέως σε αμερικανικές συνταγές..

Πιο αναλυτικά ,τα πρόσωπα στα 14 συνολικά υπουργεία είναι τα εξής
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας
Υπουργός: Ευάγγελος Βενιζέλος
Αναπληρωτής υπουργός: Πάνος Μπεγλίτης
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Παπανδρέου
Αναπλ. υπουργός: Δ.Δρούτσας
Υφυπουργός: Σπύρος Κουβέλης
Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Γιάννης Ραγκούσης
Υφυπουργός: Ντίνος Ρόβλιας
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Θεοδώρα Τζάγκρη
Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Υφυπουργός: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Υπουργός: Λούκα Κατσέλη
Υφυπουργός: Σταυρος Αρναουτάκης
Υφυπουργός με έδρα τη Μακεδονία: Μάρκος Μπόλαρης
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Ανδρέας Λοβέρδος
Υφυπουργός: Γ.Κουτρουμάνης
Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
Υπουργός: Αννα Διαμαντοπούλου
Υφυπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός: Γ.Πανάρετος
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής
Υπουργός: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υφυπουργός: Φώφη Γεννηματά
Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Δημήτρης Ρέππας
Υφυπουργός: Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός: Νίκος Σηφουνάκης
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργός: Τίνα Μπιρμπίλη
Υφυπουργός: Γιάννης Μανιάτης
Υφυπουργός: Θάνος Μωραΐτης
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Σπύρος Βούγιας
Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Υπουργός: Χάρης Καστανίδης
Υφυπουργός: Απ.Κατσιφάρας
Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού
Υπουργός: Παύλος Γερουλάνος
Υφυπουργός: Άντζελα Γκερέκου
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κατερίνα Μπατζελή
Υφυπουργός: Μιχάλης Καρχιμάκης

"εν κρυπτώ"