27.10.09

Ο Ερντογάν στη Guardian



Για άδικη μεταχείριση απέναντι στο Ιράν κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγιπ Ερντογάν ο οποίος αυτήν την εβδομάδα επισκέπτεται τη χώρα και ενώ ομάδα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας επιθεωρεί το μέχρι πρότινος μυστικό εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου στην πόλη Κομ.

Σε συνέντευξή του, στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε φίλο τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και «κουτσομπολιό» τους φόβους ότι η Τεχεράνη κατασκευάζει πυρηνικά.

«Ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης, υπάρχουν και αυτοί που έχουν προκαταλήψεις εναντίον της Τουρκίας, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, σχολίασε σε συνέντευξη του στη guardian ο Ταγιπ Ερντογάν, αναφερόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.

Παλαιότερα, επί ηγεσίας Σιράκ, είχαμε άψογες σχέσεις και ήταν πολύ θετικός απέναντι στην Τουρκία. Αλλά επί προεδρίας Σαρκοζί, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι μία άδικη συμπεριφορά. Η ΕΕ παραβιάζει τους ίδιους τους κανόνες της», επισήμανε ο Τούρκος ηγέτης.

athina094.gr/ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ