28.10.09

Η Αγκυρα επιρρίπτει ευθύνες για τη διχοτόμηση της Κύπρου!



«Εμείς θέλουμε να ενώσουμε την Κύπρο, οι Ελληνες όμως όχι», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεώς του στο μεγαλύτερο ειδησεογραφικό αραβικό κανάλι «Αλ Τζαζέρα».

Ο αρχηγός της τουρκικής διπλωματίας βρισκόμενος στο Πακιστάν όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, επανέλαβε την πάγια γραμμή της τουρκική διπλωματίας σχετικά με το δημοψήφισμα του 2004, εμμένοντας στην άποψη πως οι Τουρκοκύπριοι είπαν «ναι» στην ένωση, ενώ οι Ελληνοκύπριοι «όχι», επισημαίνοντας πως αυτό και μόνο αποτελεί λόγο για να αιτιολογήσει κανείς τη σημερινή κατάσταση στη μεγαλόνησο. Ο κ. Νταβούντογλου τόνισε μάλιστα πως οι Ελληνοκύπριοι θέλουν διχοτομημένο το νησί και όχι οι Τουρκοκύπριοι.

Φυσικά ο τούρκος διπλωμάτης απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το τι προέβλεπε το σχέδιο για τις δύο πλευρές και την μεροληπτική στάση που τηρούσε το σχέδιο Αναν κατά της πλειοψηφίας και υπέρ της μειοψηφίας και φυσικά για την παρουσία κατοχικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Μάλιστα ο τούρκος υπουργός προχώρησε κι ένα βήμα παρακάτω, λέγοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν άσκησε επαρκείς πιέσεις στην Αθήνα και τη Λευκωσία για να δεχθούν το εν λόγω σχέδιο…
(Ε.ΛΑ.Μ )