11.10.09

Ο....ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

Κυριακή, 11 Οκτώβριος 2009

Εγκαίνια και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αύριο για το νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης..

"Περιβαντολογικό έγκλημα" το χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση του Δήμου.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαντούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην πρόθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου να διοργανώσει γιορτή για τα αυριανά εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης.

"Εμείς δεν γιορτάζουμε", υπογραμμίζει η...παράταξη "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη, με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη. Καταγγέλλει ότι η ανέγερση του νέου δημαρχείου αποτελεί ένα αισθητικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, καθώς μια έκταση που θα μπορούσε να ήταν ανάσα πρασίνου καλύφθηκε με τόνους τσιμέντου.
Η Χρύσα Αράπογλου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει "φιέστα" τα εγκαίνια και ως προσπάθεια του Β. Παπαγεωργόπουλου να "αθωωθεί" για τα οικονομικά σκάνδαλα που ταλανίζουν τον Δήμο.
Μια "πληγή στο σώμα της Θεσσαλονίκης" χαρακτηρίζει το νέο δημαρχείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης. Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δεν θα παραστεί στην τελετή και η νομαρχιακή παράταξη "Οικολογία Αλληλεγγύη" θα είναι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Αγάπιος Σαχίνης είπε ότι δεν θα παραστεί στα εγκαίνια, ούτε θα συμμετέχει στη διαμαρτυρία και υπενθύμισε ότι ο ίδιος και η παράταξη ου είχαν αντιδράσει με στην επιλογή του συγκεκριμένο χώρου. (greece-salonika)