30.10.09

“Ραβασάκι” στον Βουλευτή από το Δήμο Ζακυνθίων



Ημερομηνία Δημοσίευσης: 30 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δ. Ζακυνθίων, αλλά και για τα θέματα που έχουν δρομολογηθεί, έκαναν στον κ. Βαρβαρίγο, ο Δήμαρχος, Διονύσης Ακτύπης, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κώστας Αναστόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του Βουλευτή.
Είναι γνωστό ότι ο κ. Βαρβαρίγος είναι κυβερνητικός Βουλευτής, πλέον, επομένως προσπαθεί να ενημερωθεί επισταμένως για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ούτως ώστε να προωθήσει τα σχετικά αιτήματα στα αρμόδια Υπουργεία.
Μιλώντας στην “Ημέρα”, ο Δήμαρχος Ζακυνθίων, Διονύσης Ακτύπης, υποστήριξε ότι η συζήτηση με τον κ. Βαρβαρίγο έγινε σε καλό κλίμα και πρόσθεσε πως κοινός στόχος είναι να βοηθηθεί η Ζάκυνθος.
“Τόσο εγώ, όσο και ο κ. Αναστόπουλος, ζητήσαμε τη βοήθεια και τη συνεργασία του Βουλευτή για τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας. Τον ενημερώσα για τα οικονομικά θέματα, γνωστοποιώντας του ότι τους τελευταίους 26 μήνες, ο Δήμος Ζακυνθίων έχει λάβει 250.000 ευρώ από την Πολιτεία, προκειμένου να καλύψει τα λειτουργικά του έξοδα. Θεωρώ πως το ποσό αυτό θα πρέπει να αυξηθεί, δεδομένου ότι οι ανάγκες είναι πολλές. Από ΄κει και πέρα, επισημάναμε ότι στον μητροπολιτικό Δήμο υπάρχει διαφάνεια, επομένως δεν πρόκειται να αρνηθούμε κανέναν έλεγχο στα οικονομικά μας, διότι τσεκάρουμε τα έσοδα και τα έξοδά μας. Παράλληλα, θέσαμε στη συζήτηση και την ενίσχυση που χρειάζεται η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακυνθίων, η οποία, ως γνωστό, ήταν η πρώτη που δημιουργήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Αντιληφθήκαμε ότι ο κ. Βαρβαρίγος έχει τη διάθεση να ενώσει τις δυνάμεις του για να λυθούν κάποια ζητήματα. Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο ίδιος, αν η κυβέρνηση προσφέρει βοήθεια, δεν θα τη δώσει στον κάθε Δήμαρχο, αλλά στο νησί μας. Μπροστά στα προβλήματα, λοιπόν, δεν έχουν θέση οι κομματικές αντιπαραθέσεις” υπογράμμισε ο κ. Ακτύπης.
(imerazante)