10.10.09

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ


Δεν κρύβεται η προχειρότητα στην Ιονία οδό.


Τα… ίχνη της Εγνατίας Οδού ακολουθεί και η Ιόνια Οδός στα τμήματα εκείνα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και δόθηκαν σε χρήση λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν ήδη στην Ιόνια Οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από χθες μόνο στον ένα κλάδο. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι «γίνονται συμπληρωματικές εργασίες», χωρίς να διευκρινίζεται εάν αφορούν παρεμβάσεις...

/10/2009

Επιτέλους, ασύρματο δίκτυο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής και προσπάθειες που παρότι εγκαινιάστηκαν μετά «κανονιοβολισμών», απέτυχαν, τα Γιάννενα έχουν το πρώτο τους δημοτικό ασύρματο δίκτυο.

Η «ομπρέλα» καλύπτει έναν αρκετά μεγάλο χώρο, σχεδόν όλο το κέντρο της πόλης από τη νομαρχία μέχρι το Ρολόι, προς τα Λιθαρίτσια και προς τα κάτω, γύρο από το Πνευματικό Κέντρο όπουβρίσκεται και η «πηγή» του ίντερνετ. Το σήμα είναι εξαιρετικό και για πρώτη φορά έχει τη δυνατότητα ο καθένας να κάτσει σε παγκάκι στην πλατεία ή και σε κάποια καφετέρια .

9/10/2009

234 κιλά χασίς στα χέρια της Αστυνομίας, συλλήψεις σε Θεσπρωτία και Αθήνα.


234 κιλά χασίς κατέσχεσαν το απόγευμα οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσπρωτίας, ύστερα από την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν φτάσει στην υπηρεσία.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην θέση Κόντσικα Φιλιατών και ύστερα από τον έλεγχο που έκαναν σε αυτοκίνητο που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε ούτε ένα σημείο στο ΙΧ που δεν ξεχείλιζε από ναρκωτικά.
Οι σάκοι που είχαν παραληφθεί...

από σημείο κοντά στα σύνορα περιείχαν συνολικά 234 κιλά χασίς και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προορισμός της τεράστιας αυτής ποσότητας ήταν η Αθήνα.
Οι άνδρες του τμήματος Δίωξης συνέλαβαν έναν Αλβανό. Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση, οι αστυνομικοί αργά το βράδυ, οδηγήθηκαν σε άλλες δύο συλλήψεις Αλβανών. Οι συλλήψεις αυτές έγιναν στα δυτικά προάστια της Αθήνας και σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τους ανθρώπους που θα παραλάμβαναν τα ναρκωτικά προκειμένου να τα διακινήσουν στα στέκια της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη ποσότητα χασίς που κατάσχεται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Θεσπρωτίας. Προ δεκαημέρου άνδρες της Δίωξης και πάλι είχαν εντοπίσει άλλα εκατό κιλά χασίς και είχαν συλλάβει επίσης τον Αλβανό οδηγό του αυτοκινήτου που τα μετέφερε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας, οι σπείρες που διακινούν ναρκωτικά από την Αλβανία με βασικότερο προορισμό την Αθήνα, αναζητούν συνεχώς νέα και ασφαλή μονοπάτια.
Με δεδομένο ότι στο Νομό Ιωαννίνων οι επιτυχίες στον τομέα της Δίωξης Ναρκωτικών διαδέχονται η μία την άλλη, στρέφονται προς άλλες κατευθύνσεις, αλλά μέχρι τώρα η προσπάθειά τους σκοντάφτει στους αυξημένους αστυνομικούς ελέγχους.

EPIRUS-ELLAS