21.10.09

Αντιαεροπορική ισραηλινο-αμερικανική άσκηση αρχίζει αύριο


Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να αρχίσουν από αύριο Τετάρτη σημαντικά κοινά αντιαεροπορικά γυμνάσια στο πλαίσιο μίας άσκησης προσομοίωσης επιθέσεων με πυραύλους εναντίον του εβραϊκού κράτους,έγινε γνωστό από ισραηλινή στρατιωτική πηγή.

Περίπου χίλιοι στρατιωτικοί της αμερικανικής διοίκησης στην Ευρώπη και άλλοι τόσοι,περίπου,ισραηλινοί στρατιώτες θα λάβουν μέρος στα γυμνάσια αυτά με την κωδική ονομασία "Juniper Cobra"που θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Κατά την διάρκεια των γυμνασίων θα γίνει δοκιμή συστοιχιών ισραηλινών αντιπυραυλικών συστημάτων τύπου Arrow καθώς και αμερικανικών αμυντικών αντιβαλλιστικών συστημάτων THAAD και Αegis και αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot και Hawk,σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σκοπός των γυμνασίων είναι η προσομοίωση επιθέσεων με πυραύλους μακρού βεληνεκούς από το Ιράν ,τη Συρία η το Λίβανο και η αναχαίτισή τους στον αέρα, γράφει η εφημερίδα Yedioth Αharonot.

"Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης,σε περίπτωση πολέμου,οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν στο Ισραήλ τα συστήματα άμυνας που θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα με το αντιπυραυλικό σύστημα Arrow 2"που έχει τελειοποιηθεί από το Ισραήλ με χρηματοδότηση κυρίως αμερικανική,παρατηρεί η εφημερίδα.

Η άσκηση αυτή είναι η πέμπτη που οργανώνεται τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο των γυμνασίων "Juniper Cobra" που οργανώνονται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ,την κυριότερο σύμμαχο του εβραϊκού κράτους.
iKypros