16.10.09

Νέος τραυματισμός στην Εθνική Φρουρά από έκρηξη φυσιγγίου

Bookmark and Share

Λευκωσία: Υπαξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα παρατηρητή και ελέγχου βολής του χειριστή του πολυβόλου, τραυματίστηκε στον αριστερό μηρό όταν εξερράγη φυσίγγιο μέσα στην κάννη ενός πολυβόλου που εκτελούσε βολή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρεται, η έκρηξη του φυσιγγίου προκάλεσε τη θραύση της επικαλυπτικής πλάκας και του κορμού του όπλου. Στον τραυματία Υπαξιωματικό παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το στρατιωτικό γιατρό που βρισκόταν επί τόπου και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου και τυγχάνει της απαραίτητης ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Αμυνας, το ατύχημα συνέβη στις 12.30 το μεσημέρι κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας Αρμάτων Μάχης ΑΜΧ - 30, με βολές Πολυβόλων 0,50'' κατά επίγειου στόχου, στο Πεδίο Βολής Ξυντούς («Κάμπος του Μύλου»), στην περιοχή Ορούντας.

Καθόλη τη διάρκεια της προγραμματισμένης δραστηριότητας, η οποία έγινε στο πλαίσιο του Σχολείου «Εκπαίδευσης Ειδικοτήτων Πυροβολητών Αρμάτων», συμμετείχε το αρμόδιο Ιατρικό και Τεχνικό προσωπικό για την ασφαλή διεξαγωγή της βολής. Πριν από την έναρξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκαν όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στα πυρομαχικά και στα πολυβόλα, από αρμόδιο πυροτεχνουργό και οπλουργό, αντίστοιχα.

Για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του ατυχήματος διεξάγεται έρευνα από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ