24.10.09

Γιατί ο Καρατζαφέρης φοβάται τον Σαμαρά


Όπως όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον, ο πρώτος που επιθυμεί κι εύχεται την εκλογή της Ντόρας στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Γιατί η μετακίνηση της ΝΔ κι άλλο προς το Κέντρο, αφήνει εντελώς ακάλυπτη την πλειονότητα της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, και τη σπρώχνει στον Καρατζαφέρη. Αυτό αποδυναμώνει την Κεντροδεξιά, δυναμώνει το ΛΑΟΣ, αλλά κανένα από τα δύο «παράγωγα» και μικρότερα κόμματα, δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία Κεντροαριστερά. Κι έτσι «ευνοείται» και το ΠΑΣΟΚ, να κυβερνήσει στα δύσκολα με ένα συρρικνωμένο και διαρκώς συρρικνούμενο Κεντροδεξιό κόμμα απέναντί του (υπό την Ντόρα).
Η εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία, χαλάει ταυτόχρονα τα σχέδια....... και του Καρατζαφέρη (ο οποίος θα δει τη δύναμή του φυλλορροεί) και του ΠΑΣΟΚ, που θα έχει απέναντι του μια δυναμική αντιπολίτευση.
Από την άλλη μεριά, ενώ εκλογή της Ντόρας δεν θα «διευρύνει» τα όρια της ΝΔ προς το Κέντρο, θα συρρικνώνει την παραδοσιακή βάση των οπαδών της ΝΔ, και διευρύνει τα όρια τους ΛΑΟΣ προς τη ΝΔ.
Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να επιτύχει τριπλή διεύρυνση της ΝΔ: με την απορρόφηση της «αποχής», την διεύρυνση προς τα Δεξιά (με «συμπίεση» του ΛΑΟΣ) και την διεύρυνση προς το Κέντρο (στο βαθμό που ανασυντάσσεται δυναμώνει κι εκμεταλλεύεται την αναπόφευκτη φθορά του ΠΑΣΟΚ).
Άλλωστε γι’ αυτό το τελευταίο σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι ο Σαμαράς είναι άφθαρτος από τη διακυβέρνηση της ΝΔ κι από σκιές σκανδαλωδών υποθέσεων (Ζήμενς κλπ.)
ΠΗΓΗ Vendeta