12.10.09

Ο Ρότζερ Φεγκάλι προηγείται στο Ράλι Τρόοδος
Με τον Ρότζερ Φεγκάλι επικεφαλή, τον Νάσερ Αλ-Ατίγια να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και τον Νίκο Θωμά να συμπληρώνει την τριάδα, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του διεθνούς Ράλι Τρόοδος, που φιλοξενείται στη Γεροσκήπου.
Κορυφώνεται η κρίση στις σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ
Αποφασισμένο να πιέσει την Άγκυρα είναι το Τελ Αβίβ, μετά τον αποκλεισμό της χώρας του από την τουρκική στρατιωτική άσκηση "Αετός της Ανατολής". Η άσκηση τελικά ματαιώθηκε, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η www.kathimerini.com.cy. Ο ισραηλινός Υφυπ. Εξωτερικών είπε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει τη νέα στάση της Άγκυρας μέσα στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αποκλειστικές δηλώσεις.
Τίθεται θέμα για το ρόλο του Λιν Πάσκοε
Aποκαλυπτικές πληροφορίες της «Κ» και του Αποστόλη Ζουμπανιώτη, για τις κυκλωτικές κινήσεις της τουρκικής διπλωματίας στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Είναι οι μεσολαβητές των Η.Ε. προσκολλημένοι στο ρόλο τους και στους όρους εντολής ή μεροληπτούν υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς;
ΔΗΣΥ: Καμία ανοχή για την Τουρκία
Χριστόφιας και Αναστασιάδης συμφώνησαν ότι, αν μέχρι το Ιούνιο η Τουρκία δεν συμβάλει στην εξεύρεση λύσης ή δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της, η Λευκωσία δεν επιδείξει ανοχή στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ημερομηνία: 12.10.2009 | 10:22
Παλεύει για τη ζωή 17χρονος μοτοσικλετιστής

Σε τρία σοβαρά τροχαία δυστυχήματα τραυματίστηκαν σοβαρά τρία νεαρά άτομα ηλικίας 17, 20 και 27 ετών αντίστοιχα.

Σε δυστύχημα που συνέβη γύρω στις 18:45 χθες, στην οδό Τάσσου Παπαδόπουλου στο Λυθροδόντα, τραυματίστηκε κρίσιμα 17χρονος οδηγός μοτοσικλέτας.
Συγκεκριμένα, καθώς ο 17χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στην πιο πάνω οδό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχό της με αποτέλεσμα με βγει εκτός δρόμου και να ανατραπεί.

Ο 17χρονος, ο οποίος δεν έφερε προστατευτικό κράνος, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία και εισήχθη στο χειρουργείο. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Σε άλλο δυστύχημα, που συνέβη γύρω στις 20:30 χθες, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά την Κακορατζιά, τραυματίστηκε 27χρονη.
Συγκεκριμένα, καθώς 41χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του στον πιο πάνω δρόμο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος με συνεπιβάτες την 27χρονη και την κόρη τους ηλικίας ενός έτους. Ακολούθως τρίτο όχημα που οδηγούσε 56χρονος, έχοντας συνοδηγό του 54χρονη, συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 41χρονος το οποίο ήταν ακινητοποιημένο στη δεξιά πορεία κυκλοφορίας.

Η 27χρονη φέρει κάταγμα στον αυχένα, στη μέση και θλάση πνευμόνων και κρατήθηκε στο χειρουργικό θάλαμο για νοσηλεία.

Εξάλλου, σε τρίτο σοβαρό δυστύχημα που συνέβη χθες γύρω στις 15:50 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λάρνακας τραυματίστηκε 20χρονος, ο οποίος ήταν συνοδηγός σε αυτοκίνητό που οδηγούσε ένας άλλος 20χρονος. Ο 20χρονος συνοδηγός κρατήθηκε για νοσηλεία στον χειρουργικό θάλαμο με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

www.kathimerini.com.cy