13.10.09

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

Με διαδικασίες… ΠΑΣΟΚ η εκλογή νέου αρχηγού στη ΝΔ


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 12 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις κάλπες θα οδηγηθούν ξανά τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, αυτή τη φορά όχι για να εκλέξουν κυβέρνηση, αλλά για να επιλέξουν νέο αρχηγό στο κόμμα τους.
Όλα δείχνουν ότι τόσο η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (υπενθυμίζουμε ότι αυτό θα γίνει στις 7 Νοεμβρίου), όσο και οι υποψήφιοι αρχηγοί (υποψηφιότητα αναμένεται να θέσουν οι: Άντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης Ψωμιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη και Δημήτρης Αβραμόπουλος), επιθυμούν η επιλογή του νέου αρχηγού να γίνει από τη βάση του κόμματος, δηλαδή από τα εγγεγραμμένα μέλη στις κατά τόπους ΝΟΔΕ.
Με άλλα λόγια, η Νέα Δημοκρατία θα ακολουθήσει διαδικασίες… ΠΑΣΟΚ, μιας και όπως είναι γνωστό η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο, ενώ είχαν ψηφίσει πάνω από 1 εκατομμύριο μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΝΟΔΕ), Γιάννης Γιαννούλης, ήταν στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ενημερωθεί από τα αρμόδια όργανα του κόμματος για τις διαδικασίες που θα λάβουν χώρα.
Ο κ. Γιαννούλης συναντήθηκε με τον γραμματέα του Οργανωτικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαξεβάνο, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι η επιλογή του νέου αρχηγού θα γίνει από τη βάση, ούτως ώστε να υπάρχει διευρυμένη αποδοχή και στήριξη.
“Το κόμμα μας αφουγκράζεται τα θέλω της κοινωνίας. Οι περισσότεροι, λοιπόν, επιθυμούν να εκλεγεί νέος αρχηγός από τη βάση του κόμματος και έτσι όλα δείχνουν ότι θα στηθούν κάλπες σε όλες τις περιοχές της χώρας. Από ΄κει και πέρα, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει και η αλλαγή του καταστατικού, μιας και αυτό δεν προβλέπει την εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση. Πρόεδρος του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Σιούφας (τέως πρόεδρος της Βουλής), ενώ ο ίδιος άνθρωπος θα είναι και μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τις 7 Νοεμβρίου και για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος αρχηγός του κόμματός μας. Επισημαίνω ότι οι υποψηφιότητες για την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία, θα κλείσουν την ημέρα του συνεδρίου. Δηλαδή, μέχρι τις 7 Νοεμβρίου μπορεί κάποιος να δηλώσει ότι ενδιαφέρεται για αρχηγός. Προσθέτω, δε, πως οι σύνεδροι από τη Ζάκυνθο θα είναι 22 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι ο Νομάρχης, οι εν ενεργεία Δήμαρχοι της Νέας Δημοκρατίας, οι πολιτευτές των τελευταίων εκλογών (Ρόδη Κράτσα, Διονυσία Μαλαπέτσα και Δημήτρης Κοριανίτης), καθώς και όσα μέλη του κόμματός μας έχουν εκλεγεί σε Συλλόγους. Η λίστα με τους συνέδρους θα επικυρωθεί από τη ΝΟΔΕ τις επόμενες ώρες και αμέσως μετά θα σταλεί στη γραμματεία του Οργανωτικού” ανέφερε ο κ. Γιαννούλης.
Τέλος, δικαίωμα ψήφου για εκλογή νέου αρχηγού θα έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη στη ΝΟΔΕ, καθώς και όσα εγγραφούν τις επόμενες ημέρες.