27.10.09

Μελέτη για τις ανενεργές αλυκές υλοποιεί η ΣΑΖ


Μελέτη για τις ανενεργές αλυκές υλοποιεί η ΣΑΖ

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης
Θεματική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την αναγκαιότητα να προχωρήσουν ορισμένα σημαντικά έργα, που θα δώσουν ώθηση και αναπτυξιακή τροχιά στις περιοχές εντός των ορίων του Δήμου του, επισημαίνει ο Δήμαρχος Αλυκών, Αντώνης Γκούσκος, με αφορμή και τα “μηνύματα” που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή, με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου.
Αν και όπως εξήγησε, ο τρόπος τουριστικής ανάπτυξης των περιοχών του Δήμου Αλυκών, έχει βοηθήσει -κατά κάποιο τρόπο- στη συγκράτηση της πίεσης που δέχεται ο τουρισμός, φέτος, η μείωση στις αφίξεις επισκεπτών και στο τζίρο των επιχειρήσεων ήταν εμφανής και μεγαλύτερη των προηγούμενων χρόνων.
Με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, στάθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειές της στην καθαριότητα, στην προετοιμασία υποδοχής των τουριστών και στην παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών, ήταν πιο έντονες από κάθε άλλη φορά.
Εκεί, ενέταξε και τα έργα που εκτελέστηκαν πρώτη φορά, όπως η προσβασημότητα των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες του Δήμου, μετά από συνεργασία με τον σύλλογο “Οι Ποπολάροι”.
“Η περιοχή μας, έχοντας μείνει λίγο πίσω από την ανάπτυξη που έχουν άλλες (π.χ. με τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες), ενδεχομένως να έχει και ορισμένα θετικά οφέλη. Ωστόσο, απαιτούνται σημαντικά έργα που θα δώσουν νέα ώθηση για οικονομικές επενδύσεις, οι οποίες θα συνυπάρχουν με το φυσικό περιβάλλον και δεν θα το καταστρέφουν”, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τέτοια έργα είναι η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Ζακύνθου -Βολιμών και η αξιοποίηση των ανενεργών Αλυκών. Για το πρώτο, επεσήμανε την αναγκαιότητα να τελειώσουν τα λόγια και να αρχίσουν τα έργα.
Για τις ανενεργές Αλυκές, ανακοίνωσε ότι ανατέθηκε στη ΣΑΖ μελέτη δημιουργίας πολυχώρου πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, προκειμένου να κατατεθεί στην Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, όπου ανήκει ο χώρος. Στόχος του Δήμου είναι, να παραχωρηθεί το σύνολο της έκτασης σ’ αυτόν και να αναζητηθεί χρηματοδότηση για τις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από άλλο πρόγραμμα. Τα σχέδια έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και όπως επισημάνθηκε τέλος, δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρχουν ανακοινώσεις.

(Ημέρα τση Ζάκυθος)