17.10.09

ΚΥΝΗΓΟΙ...ΕΠΙΚΥΡΗΓΜΕΝΩΝ ΣΠΕΥΣΑΤΕ !!!

άββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Έβρος:Eπικηρύχθηκε "κυνηγός" για 10.000 ευρώ.

Με το ποσό των 10.000 ευρώ επικήρυξε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης αυτόν που πυροβόλισε και σκότωσε σπάνιο ψαραετό στην περιοχή του ποταμού Έβρου.

Η Ομοσπονδία προτίθεται να δώσει αυτό το πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα ποσό σε όποιον... με τις πληροφορίες του οδηγήσει στη σύλληψη και οριστική καταδίκη του ασυνείδητου οπλοφόρου.
Ο ψαραετός (επιστημονιτκή ονομασία: «pandion haliaetus») εντοπίστηκε νεκρός από βρετανούς παρατηρητές πουλιών.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης του Δέλτα του Έβρου, το πουλί ήταν πυροβολημένο και σκοτώθηκε ακριβώς εξαιτίας αυτών των τραυμάτων. «Το περιστατικό αυτό αφορά είδος του οποίου το κυνήγι απαγορεύεται και έλαβε χώρα σε περιοχή που επίσης το κυνήγι απαγορεύεται», τονίζεται σε ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.
Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας τονίζει με έμφαση ότι «είναι λάθος να συνδέεται η ενέργεια ενός ασυνείδητου οπλοφόρου με το κυνήγι» και διευκρινίζει: «Η παρουσία του κυνηγού στην ακριτική αυτή περιοχή και η θηροφύλαξη που οι κυνηγετικές οργανώσεις παρέχουν, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, αποτελούν εχέγγυα για την αποτελεσματική προστασία του υγροτόπου και της ορνιθοπανίδας του».


greece - salonika

ΕΡΩΤ.: Δεν διευκρινίζεται εάν θέλουν τον καταζητούμενο...νεκρό ή ζωντανό !!!

( πάντως ένα ...μπερντάχι το χρειάζεται ! )

EFENPRESS