4.10.09

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΕΤΟΙΜΟ (το τρίτο κατά σειρά...μέχρι σήμερα ! )


Αρχές της άνοιξης θα λειτουργεί το νέο νοσοκομείο

Ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης των εργασιών στο υπό κατασκευή νέο νοσοκομείο του νησιού, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ), Παύλος Καψαμπέλης, που χθες το πρωί επιθεώρησε τα έργα στο Γαϊτάνι, σημειώνοντας πως προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.
Με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο κ. Καψαμπέλης, εκτίμησε ότι το νέο νοσοκομείο θα είναι σε θέση να λειτουργήσει την ερχόμενη άνοιξη, προσθέτοντας πως όποια Κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δεν θα έχει ανάγκη λήψης αποφάσεων στον τομέα της Υγείας τοπικά, αλλά θα πρέπει να λειτουργήσει τις ήδη υπάρχουσες δομές, προχωρώντας σε όποια άλλα συμπληρωματικά έργα κρίνει αναγκαία.
“Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης του έργου και ήδη προχωρά η διαμόρφωση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου”, τόνισε σε σχέση με το νέο νοσοκομείο ο κ. Καψαμπέλης, προσθέτοντας ότι ξεκίνησαν οι ελαιοχρωματισμοί και τελειώνει το ισόγειο σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της 6ης ΔΥΠΕ, στη Ζάκυνθο βρίσκεται και το σύνολο του εξοπλισμού που θα χρειαστεί το νοσοκομείο (ιατρικού, μηχανολογικού κλπ), εκτιμώντας πως μέσα στο επόμενο δίμηνο ή τρίμηνο, το έργο θα έχει παραδοθεί ολοκληρωμένο.
“Μετά θα αρχίσει η διαδικασία μετ' εγκατάστασης, όπου αρχικά προβλέπει τουλάχιστον ένα δίμηνο εκπαίδευσης του προσωπικού στη νέα τεχνολογία, κάτι που είναι υποχρεωμένη να πράξει η εταιρία που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου. Άλλωστε, όλα τα μηχανήματα είναι ψηφιακά. Θα χρησιμοποιήσουμε τη νέα τεχνολογία του 21ου αιώνα. Έτσι, μετά το δίμηνο προσαρμογής του προσωπικού, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετ' εγκατάστασης”, είπε.
“Αρχές της άνοιξης, Θεού θέλοντος, θα λειτουργούμε στο Γαϊτάνι”, τόνισε ο κ. Καψαμπέλης, ανακοινώνοντας και την ολοκλήρωση της αποχέτευσης του νέου νοσηλευτικού ιδρύματος, αναφέροντας ότι έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές στο δίκτυο, αναφέροντας επίσης, πως προχωρά η κυκλοφοριακή μελέτη από τη Νομαρχία.
“Θεωρώ ότι είμαστε συνεπείς με τα χρονοδιαγράμματα και προχωρούν όλα καλά”, υπογράμμισε, προσθέτοντας για το προσωπικό ότι έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια, οι διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ. Ανακοίνωσε πως έχουν εγκριθεί οι θέσεις 17 μόνιμων γιατρών, που λείπουν από το σημερινό οργανισμό του νοσοκομείου, καθώς και 20 νοσηλευτών. Με αυτές τις θέσεις, όπως είπε, θα καλυφθούν πολλά από τα σημερινά κενά, λέγοντας πως ανάλογες ενέργειες θα ακολουθήσουν και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, ο κ. Καψαμπέλης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της ΔΥΠΕ τα τελευταία 5 χρόνια, εκτός του “τεραστίου” όπως το χαρακτήρισε, έργου του νοσοκομείου, προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
Στάθηκε στο Κέντρο Υγείας Κατασταρίου που δήλωσε ότι λειτουργεί με 16 άτομα προσωπικό, στο πολυδύναμο ιατρείο Βολιμών με προσωπικό 8 ατόμων, στα 4 νέα περιφερειακά ιατρεία (Αγ. Λέοντα, Αργασίου, Πλάνου, Αεροδρομίου), στα κτίρια του ΟΔΑΖ, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, προσθέτοντας πως έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις και στον τομέα του προσωπικού.
Ανέφερε ότι οι ειδικευόμενοι ιατροί έφτασαν από 8 τους 22, οι αγροτικοί από 10 έγιναν 18 και οι μόνιμοι του ΕΣΥ από 27 έφτασαν τους 49 που ήδη υπηρετούν. “Δεν έχουμε τα πάντα, όμως συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και για νέες άμεσες προσλήψεις, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση”, επεσήμανε και κατέληξε:
“Ουσιαστικά δεν χρειάζεται να ληφθεί για τη Ζάκυνθο καμιά νέα απόφαση. Ό,τι χρειαζόταν για τα επόμενα 20 ως 30 χρόνια το προβλέψαμε. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιώσουμε τη λειτουργία των υπαρχόντων δομών και η πράξη θα μας δείξει τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, ανάλογα και με τη λειτουργία τους”.

sbetsis@imerazante.gr

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου
www.imerazante.gr