10.10.09

Αισιόδοξος ο Βαρθολομαίος για την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης

Την αισιοδοξία του για το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης εξέφρασε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίοςκατά την επίσκεψή του στη Μονή Αγίας Τριάδας στο Ακρωτήρι Χανίων.

"...Είναι μεγάλη η προσδοκία μας, κατόπιν των όσων ελέχθησαν και επράτησαν τους τελευταίους μήνες, ότι θα επαναλειτουργήσει...", ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρθολομαίος, κατά την τριήμερη επίσκεψή του στα Χανιά κάνοντας λόγο για "βάσιμες ελπίδες" που έδωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.
Ο κ. Βαρθολομαίος επανέλαβε την ευχή, μετά την διαδικασία των εκλογών, να επικρατήσει ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία στον ελληνικό λαό: "...Από την μητέρα εκκλησία του γένους την Κωνσταντινούπολη θα ευλογούμε πάντοτε άρχοντας και αρχομένους εις την Ελλάδα και θα ευχόμεθα για την πρόοδο, την ευημερία, τη σταθερότητα και την συμβολή της Ελλάδος μέσα στον ευρωπαϊκό γίγνεσθαι...", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρθολομαίος.
Τέλος, πρόσθεσε ότι οι επισκέψεις του στην Κρήτη συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Κρήτης.