20.10.09

Δείτε πως μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες οι δουλέμποροι στην Ηγουμενίτσα!














Στην Ηγουμενίτσα οι λιμενικοί συνέλαβαν τους λαθρομετανάστες και τον Βούλγαρο οδηγό της νταλίκας
Στιβαγμένους στις ειδικές κρύπτες, στη καρότσα βουλγάρικης νταλίκας, ανακάλυψαν τους λαθρομετανάστες, οι άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες, που μετέδωσε αποκλειστικά η ΕΤ3 στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων, δείχνουν το δράμα αυτών των ανθρώπων που ταξίδεψαν χιλιάδες χιλιόμετρα στοιβαγμένοι σε παρόμοιες κρύπτες.

Ήταν οκτώ το πρωί της Κυριακής, όταν το ενδιαφέρον των λιμενικών κίνησε μια βουλγάρικη νταλίκα που ετοιμαζόταν να φορτωθεί στο πλοίο για Ιταλία. Η έρευνα που ακολούθησε από τους άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, αποκάλυψε τις ειδικές κρύπτες, κάτω από το πάτωμα της καρότσας όπου βρισκόταν στοιβαγμένοι τέσσερις λαθρομετανάστες.
Οι τέσσερις νεαροί λαθρομετανάστες, που όπως δήλωσαν κατάγονται από το Αφγανιστάν, ήταν σε κακή κατάσταση, αφυδατωμένοι από την...

πολύωρη παραμονή τους στην στενή κρύπτη του φορτηγού.
Ο βούλγαρος οδηγός συνελήφθει, ενώ στους λαθρομετανάστες δόθηκε ιατρική βοήθεια και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα.

Πριν από μερικές μέρες 16 λαθρομετανάστες, από το Αφγανιστάν και άλλες χώρες της Ασίας, βρισκόταν και αυτοί στοιβαγμένοι σε παρόμοιες κρύπτες στο πάτωμα της βουλγάρικης νταλίκας. Και σε αυτή τη περίπτωση ο οδηγός ήταν βούλγαρος και ο προορισμός της νταλίκας ήταν η Ιταλία.
Οι λιμενικοί εκτιμούν ότι οι δουλέμποροι στοιβάζουν τους λαθρομετανάστες στις νταλίκες στη Βουλγαρία αφού πρώτα τους έχουν περάσει από τα σύνορα της χώρας με τη Τουρκία. Ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενοι η διαδικασία αυτή να γίνεται κάπου στην ελληνική επικράτεια.

epirus-ellas