28.10.09

Αντιδράσεις και δηλώσεις για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Α.Τ της Αγίας Παρασκευής. Λίγη ώρα μετά έγιναν οι επίσημες τοποθετήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, και πολλών ακόμη πολιτικών παραγόντων του τόπου.
Σε σκληρή γλώσσα η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έκανε λόγο για άναδρη και δολοφονική επίθεση.

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου, καταδίκασε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής.

«Καταδικάζω την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο αθώες ζωές. Αυτή την ώρα εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους τραυματισμένους αστυνομικούς και στις οικογένειές τους και τους εύχομαι περαστικά» δήλωσε ο κ.Παπούλιας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκο
ς, δήλωσε σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποψινή, πρωτόγνωρη σε έκταση και βιαιότητα, τρομοκρατική επίθεση στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας στους τραυματισμένους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους, με την ευχή να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να εκπληρώσει την δημοκρατική της αποστολή του σεβασμού του Κράτους Δικαίου, της προστασίας των πολιτών και ιδίως του διαρκούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο έχει καταγράψει σημαντικές επιτυχίες. Η ώρα αυτή δεν είναι ώρα κριτικής.
Θα περιμένουμε πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση - την οποία παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας δεν έχουμε ακόμα - από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη, χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς εντυπωσιασμού που έχει έως τώρα ακολουθήσει».


Άνανδρη χαρακτήρισε την επίθεση ο Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι τάσσεται στον κοινό αγώνα κατά του εγκλήματος.

Ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, κ. Φαναριώτης Ιωάννης, έκανε λόγο για ανικανότητα εκ μέρους της κυβέρνησης για την πάταξη της τρομοκρατίας

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος, Γιάννης Μακρής, δήλωσε: «δεν χτύπησαν τίποτε παιδιά, αστυνομικούς χτύπησαν. Οι δράστες δεν είναι τρομοκράτες είναι δολοφόνοι. Τα 600.000 ευρώ της επικήρυξης είναι λίγα».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρης, για το άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα κατά αστυνομικών:

«Οι φυσικοί αυτουργοί των τρομοκρατικών επιθέσεων αποθρασύνονται όσο το σύστημα αφήνει ανέγγιχτους τους ηθικούς αυτουργούς. Καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι ο κοινωνικός εχθρός είναι εντός των πυλών. Ο Θεός να βοηθήσει τα χτυπημένα παιδιά. Στις οικογένειές τους εύχομαι κουράγιο και δύναμη».

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Μαρτίνης, σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας αστυνομικού, μετά από το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε. Πλέον η αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.
(αποσπασμα από zougla.gr)