28.10.09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Απόσπασμα από την κατάθεση ειδικού φρουρού για τη χθεσινή επίθεση
newsblog | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 | 13:03
Έναν άνδρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με μαντήλι είδε ένας από τους ειδικούς φρουρούς που τραυματίστηκε χθες το βράδυ στην επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής. «Ειδα έναν με ένα μαντήλι, παλαιστινιακό, και έναν φλογοκρύπτη από όπλο που πηγαινε κυκλικά», αναφέρει στην κατάθεσή του και συνεχίζει λέγοντας:»Πήγα να τραβήξω το όπλο μου αλλά ένας απο τους τραυματίες έπεσε πάνω μου και το όπλο έπεσε κάτω».

Μιχ.Χρυσοχοΐδης: «Δεν αποδέχομαι την έννοια της όξυνσης, δεν ασπάζομαι το δόγμα της αδράνειας»

newsblog | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 | 12:59

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε λίγο νωρίτερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη χθεσινή επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε εκτενή αναφορά στα χθεσινά γεγονότα και στα ευρήματα. Όμως η ουσία της συνέντευξης του δεν βρίσκεται εκεί. Ο Μ.Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στο επίκεντρο μίας αρχόμενης φιλολογίας και μίας κριτικής, σύμφωνα με την οποία οι δικές του δηλώσεις και οι δικές του πρόσφατες ανακοινώσεις και η προχθεσινή επικήρυξη, είναι οι γεννεσιουροί λόγοι της χθεσινής επίθεσης, που οδήγησε στον τραυματισμό 7 ατόμων. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο για την επίθεση είχε εκπονηθεί εδώ και καιρό και είναι άσχετο από τις δικές του δηλώσεις, αναφέροντας ότι οι μοτοσυκλέτες είχαν κλαπεί εδώ και καιρό. Όμως, η μία από αυτές, όπως προέκυψε από τα στοιχεία, είχε κλαπεί λίγες ώρες πριν την επίθεση. Σε κάθε περίπτωση, η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τα διφορούμενα μηνύματα που στέλνει, δημιουργούν γενικότερα ζητήματα. Εμφανιζόμενος ως «ταύρος εν υαλοπωλείο», ο οποίος σε λίγες ώρες θέλει να «καθαρίσει» όλο το τοπίο από ότι μπορεί να τον ενοχλεί, είναι απόλυτο λογικό ότι θα προκαλέσει αυτού του είδοους τις αντιδράσεις και θα «συλλέξει» επιθέσεις, τραυματίες, κλπ. Σε όλα αυτά θα πρέπει να αθροισθεί το γεγονός ότι εδώ και αρκετές ημέρες η ΕΛ.ΑΣ είναι στην ουσία ακέφαλη, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ο υπαρχηγός της αστυνομίας και ουσιαστικά αυτός που ασκεί κατά το οργανόγραμμα και την ιεραρχική δομή στην παρούσα φάση καθήκοντα αρχηγού, δεν καλείται καν για την ημερήσια ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Πάντως, ο Μ.Χρυσοχοΐδης κατέληξε λέγοντας ότι «οι θρασύδειλοι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Τις τελευταίες ημέρες κλεμμένες οι μηχανές – Στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση επισπεύσθηκε

newsblog | Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009 | 14:22

Στις 20, 24 και στις 27 Οκτωβρίου κλάπηκαν οι τρεις μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν για το χθεσινό χτύπημα στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής, όπως προκύπτει από τα νεότερα στοιχεία. Η τρίτη μηχανή κλάπηκε λίγες μόνο ώρες πριν από την επίθεση, κάτι που αποτελεί ένα από τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το χτύπημα επισπεύσθηκε. Ένα ακόμα στοιχείο που οδηγεί σε στο ίδιο συμπέρασμα, της επίσπευσης του χτυπήματος, μετά την προχθεσινή επικήρυξη, είναι η μαζική εγκατάλειψη αυτών των κλεμμένων μηχανών στο σταθμό του μετρό στο Χαϊδάρι, ενέργεια που όπως λένε οι αστυνομικοί δεν έχει γίνει ποτέ μετά από επίθεση. Μάλιστα, οι τρεις μοτοσυκλέτες ήταν σε λειτουργία, με αναμμένα τα φώτα τους, ενδεικτικό της βιασύνης των ατόμων που είχαν πραγματοποιήσει το χτύπημα.