19.10.09

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΠΑΣΟΚ Τρικάλων:Αύριο η αποτίμηση του εκλογικου αποτελέσματος


Σήμερα, Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του τοπικού ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η συγκεκριμένη συνεδρίαση εκκρεμεί από τις πρόσφατες εκλογές. Τελικώς, βρέθηκε η ημερομηνία και η ώρα που εξυπηρετεί τα μέλη του πολυμελούς οργάνου. Υπολογίζεται ότι αύριο, περί τα 50 με 60 κομματικά στελέχη, βουλευτές, υποψήφιοι βουλευτές, μέλη Ν.Ε. κ.α. θα συνεδριάσουν στις 8 το βράδυ στα γραφεία του τοπικού ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σε πολιτικό επίπεδο για την συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν αναμένεται καμία ιδιαίτερη έκπληξη.
Η αποτίμηση δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Σε διάστημα μόλις δύο ετών, το τοπικό ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά και να καταγάγει καθαρή νίκη με διαφορά 7 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά των δύο κομμάτων στα Τρίκαλα είναι η μεγαλύτερη σε επίπεδο Θεσσαλίας, γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα τα τοπικά στελέχη.

Οι επιμέρους εκτιμήσεις για τους παράγοντες που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος δεν παύουν να έχουν ενδιαφέρον.
Για παράδειγμα, ιδιαίτερό στοιχείο της αποτίμησης, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο είναι η ερμηνεία της ψήφου των αγροτών. Ο κ. Οικονόμου με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΕΥΝΑ πριν από ένα μήνα, υπογράμμισε ότι «η μεγάλη ανατροπή των 15 ποσοστιαίων μονάδων, κατά μέσο όρο, στην περιοχή μας, σημαίνει ότι οι πολίτες της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, τιμώρησαν την κυβερνητική πολιτική…».
Ο ίδιος, στην ίδια συνέντευξη, δεν παραλείψε να αναφερθεί και στις ευθύνες που δημιουργεί η εμπιστοσύνη των Θεσσαλών στο ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικά τόνισε: «Οι ευθύνες για μας αυξάνονται και πρέπει να ανταποκριθούμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στα αιτήματά τους και ιδιαίτερα όσον αφορά τη στήριξη των εισοδημάτων τους που τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκαν δραματικά».
Η συνέντευξη του κ. Οικονόμου μας προϊδεάζει και για το περιεχόμενο των αποτιμήσεων από τα τοπικά όργανα, από τις οποίες δεν θα λείπει το στοιχείο της ευθύνης που δημιουργεί η καθαρή νίκη του κόμματος και στη Θεσσαλία για τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».