12.10.09

ΕΚΤΡΩΜΑ ΘΗΛΕΩΣ ΑΝΕΥ...ΕΠΙΒΗΤΟΡΟΣ !!!

Δευτέρα, 12 Οκτώβριος 2009

ΤΑ εγκαίνια του νέου δημαρχείου Θεσσαλονίκης

  • Η συμπολίτευση του Δήμου το χαρακτηρίζει "Στολίδι της πόλης"
  • η αντιπολίτευση "περιβαντολογικό έγκλημα"..

Σίγουρα η πόλη χρειαζόταν νέο Δημαρχείο καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζονται εώς σήμερα οι περισσότερες υπηρεσίες του Δήμου -γνωστό και ώς "Καραβάν Σαράι"- ήταν επιεικώς απαράδεκτο.
Το θέμα όμως είναι εάν ο τεράστιος όγκος του νέου δημαρχείου ,που αποκαλύφθηκε χθες όταν αφαιρέθηκαν οι λαμαρίνες της περίφραξης του έργου, καθώς και η αισθητική του αρμόζουν στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Η δική μας -υποκειμενική φυσικά- άποψη είναι πως από αισθητικής απόψεως αποτελεί ένα ακόμη έκτρωμα που θα στιγματίσει την εικόνα της πόλης για δεκαετίες.
Το ζητούμενο όμως είναι η λειτουργικότητά του και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό θα κριθεί στην πορεία
..

Ένα ακόμη ζητούμενο είναι και η τιμή χρέωσης στο υπόγειο πάρκινγκ καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το νέο Δημαρχείο χτίστηκε στο σημείο (πρώην στρατόπεδο Τσιρογιάννη) όπου βρισκόταν το μεγαλύτερο και μοναδικό δωρεάν πάρκινγκ στο ευρύτερο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενώ ο Δήμαρχος έχει υποσχεθεί "ειδικές τιμές".
Εκτός των άλλων στο σχεδιασμό του κτηρίου δε χρησιμοποιήθηκε κανένα από τα σύγχρονα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας (βιοκλιματισμός) κάτι που το καθιστά άκρως ενεργειοβόρο ενώ όπως καταγγέλει με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη του κ.Μπουτάρη "η πολυτελής επίπλωση του δημαρχιακού γραφείου στοίχισε 85.000 ευρώ και “δένει αρμονικά” με το…τζάκι τύπου Πούτιν, που θα εξασφαλίζει θαλπωρή στον ματαιόδοξο δήμαρχό μας"... (greece-Salonika)