27.10.09

Στο ταμείο θα πάνε όσοι δεν πλήρωσαν τα τέλη παρεπιδημούντων


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 27 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρκετές χιλιάδες ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν όσοι επαγγελματίες του Βασιλικού δεν έχουν αποδείξεις για την πληρωμή των τελών παρεπιδημούντων, από το 2004 έως και το2009.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Επαγγελματιών, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στο Δημοτικό Σχολείο του Βασιλικού. Ήδη, η παρούσα δημοτική αρχή έχει στείλει σχετικά έγγραφα στους οφειλέτες, ορισμένοι εκ των οποίων ισχυρίζονται πως έχουν καταβάλλει τα χρήματα που τους αναλογούν, όμως δεν έχουν κρατήσει τις αποδείξεις.
“Όσοι συνάδελφοι έχουν κρατήσει τις αποδείξεις, θα τις δώσουν στον Σύλλογο, ούτως ώστε να αναλάβουμε την διευθέτηση του θέματος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακυνθίων. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να πληρώσουν, δεδομένου ότι δεν έχουν έγγραφο που να αποδεικνύει πως εξόφλησαν τα τέλη παρεπιδημούντων. Από ΄κει και πέρα, κάθε μέλος μας θα δώσει έκτακτη ενίσχυση 50 ευρώ στον Σύλλογο, ούτως ώστε να πληρωθούν διάφορες δραστηριότητες, που έχουν να κάνουν με τη δημιουργία της ιστοσελίδας μας, του χάρτη της περιοχής μας, καθώς και του τουριστικού οδηγού, ο οποίος θα διανεμηθεί στους επισκέπτες το καλοκαίρι του 2010” υπογράμμισε ο πρόεδρος των επαγγελματιών στο Βασιλικό, Διονύσης Λογοθέτης.
Ο ίδιος τόνισε ότι διεγράφη από τον Σύλλογο η κ. Μπεζαντάκου, η οποία είχε πάρει τη θέση της κ. Βίκυ Βίτσου στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις. Η κ. Μπεζαντάκου είχε διοριστεί από τον πρώην υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά, κάτι που ο Σύλλογος θεωρεί ότι είναι αντίθετο με τις αρχές και την δεοντολογία του καταστατικού, αφού οι επαγγελματίες είχαν εκλέξει την κ. Βίτσου για τη συγκεκριμένη θέση.
Παράλληλα, ο Σύλλογος απασχολήθηκε και με το ζήτημα της μη επαρκούς υδροδότησης του Βασιλικού, γεγονός που έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις τουριστικές επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες, προκειμένου ο Βασιλικός να υδροδοτείται από ανεξάρτητο δίκτυο, και όχι από τους αγωγούς του Αργασίου, δεδομένου ότι το νερό δεν φτάνει ποτέ στην περιοχή, διότι είτε χάνεται, είτε κάποιοι το κλέβουν.
" Νέα τση Ζάκυθος"