10.10.09

Εκφοβιστική ενέργεια κατά του Νομάρχη


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 9 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί το Νομάρχη Ζακύνθου, Διονύση Γάσπαρο, που όπως ανέφερε και ο ίδιος, έγινε “στόχος” εκφοβιστικής ενέργειας για τέταρτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, αφού βρέθηκαν σκασμένα και τα οχτώ λάστιχα των δύο ιδιόκτητων αυτοκινήτων του, που βρίσκονταν σταθμευμένα κοντά στην οικία του στην πόλη.
Πρόκειται ουσιαστικά, για τη συνέχιση ανάλογων περιστατικών που έχουν συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, ωστόσο, ήταν το πιο σοβαρό και με την έκταση που λαμβάνουν, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν. Από την πλευρά του, ο Νομάρχης, δηλώνει ότι δεν αλλάζει και δεν πρόκειται να καμφθεί από όποιον υλοποιεί αυτές τις ενέργειες, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει ποιοί βρίσκονται από πίσω και θα τους αποκαλύψει.
Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα μεταξύ τις 4 π.μ. και τις 5 π.μ., όταν άγνωστο ή άγνωστα άτομα, προσέγγισαν τα δύο τζιπ του Νομάρχη που βρίσκονταν σταθμευμένα στην οδό “Κανδιάνου” (στενό της περιοχής του Αγ. Λουκά), στη “διασταύρωσή” της με την “Γαρζώνη” και με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου (πιθανόν μαχαιριού), τρύπησαν όλα τα λάστιχα.
Εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν και από τον κ. Γάσπαρο, δημιουργήθηκε αναστάτωση στην περιοχή, κυρίως από τα σκυλιά που άρχισαν να γαβγίζουν. Μάλιστα, η σύζυγός του, Χριστίνα Λούτζη, βρέθηκε στην είσοδο του σπιτιού, κοίταξε προς τα έξω αλλά κανείς δεν κατάφερε να εντοπίσει κάτι το μεμπτό, αφού τα αποτελέσματα έγιναν “εμφανή” την επόμενη μέρα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ούτε οι ένοικοι της πολυκατοικίας ακριβώς πάνω από το ένα τζιπ, δεν αντιλήφθηκαν κάποια κίνηση, γεγονός που αποδεικνύει ότι όποιος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, ήξερε με ποιό τρόπο να μην γίνει αντιληπτός και κυρίως που να “χτυπήσει”.
Φαίνεται δε, πως τα πάντα έγιναν σε ελάχιστο χρόνο και ότι έδρασαν ενδεχομένως δύο άτομα (ίσως ένα από τη μία πλευρά του δρόμου και ένα από την άλλη) που χρησιμοποίησαν δύο διαφορετικά, αρκετά αιχμηρά, μαχαίρια.
Το πρωί ο Νομάρχης, αντίκρισε τι ακριβώς έχει συμβεί και κάλεσε την Αστυνομία που έκανε έρευνα για τυχόν αποτυπώματα, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα. Παράλληλα, ο κ. Γάσπαρος δεν συνέδεσε το συγκεκριμένο περιστατικό με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την εγκληματικότητα στο νησί, σημειώνοντας ότι στόχος ήταν ο ίδιος.
“Είναι το τέταρτο περιστατικό που αντιμετωπίζω τα τελευταία δύο χρόνια. Την πρώτη φορά έριξαν οξύ στο ένα ιδιωτικό μου αυτοκίνητο, τη δεύτερη είχαν μαχαιρώσει τα λάστιχα στο ένα από τα δύο, την τρίτη φορά στο άλλο και τώρα και τα δύο.
Πιστεύω ότι όλα όσα γίνονται, όχι μόνο έχουν προβληματίσει τη ζακυνθινή κοινωνία, αλλά μας βάζουν σε σκέψεις για το πόσο κακοί μπορεί να είναι οι άνθρωποι και τι θέλουν, από ένα Νομάρχη που εκλέχτηκε τρεις φορές, εφαρμόζει ό,τι προβλέπει η νομοθεσία, εξυπηρετεί τους πολίτες και εκτιμά όλους από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται”, τόνισε με δηλώσεις του στην “Ημέρα” και συνεχίζοντας, έκανε εμφανές ότι μπορεί να γνωρίζει από που μπορεί να σχεδιάστηκε η τελευταία επίθεση, επισημαίνοντας:
“Όλοι έχουμε εχθρούς και έχω και εγώ. Έχω όμως την τύχη, να γνωρίζω και προσωπικά ποιοί είναι απέναντί μου. Ένα θέλω να πω. Ο Νομάρχης δεν λυγίζει, δεν αλλάζει μυαλά, γιατί τον αγαπάει ο κόσμος και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τέτοια περιστατικά. Να είναι λοιπόν βέβαιοι ότι θα τους βρω”.
Επεσήμανε ότι όσοι προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες δεν θέλουν να χτυπήσουν το θεσμό της Νομαρχίας, αλλά τον ίδιο προσωπικά, αναφέροντας ότι αυτό αποδεικνύεται από τη συχνότητα των γεγονότων, που πλέον δεν μπορεί να είναι τυχαία ή περιστασιακή.
“Αυτό αποδεικνύει μίσος, όμως είμαι σίγουρος, ότι θα το λύσουμε το θέμα. Αντιλήφθηκα το γεγονός αλλά δεν πρόλαβα -και ευτυχώς που συνέβη αυτό- να επέμβω. Σημειώνω όμως ότι δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε οτιδήποτε και δεν έχουν νόημα, οι εκφοβισμοί και οι φθορές σε περιουσιακά μου στοιχεία”, υπογράμμισε, προσθέτοντας πως υπήρξε κρότος από το πρώτο λάστιχο, ενώ υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από την αστυνομία, όπως το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.
“Ήμουν στόχος για τέταρτη φορά και πιστεύω ότι είναι τα ίδια άτομα. Ποιοί είναι απέναντί μου ξέρω. Είναι ορισμένοι άνθρωποι, γνωστοί στη Ζάκυνθο. Τον τρόπο που θα ακολουθήσω για να ρίξω φως στην υπόθεση τον ξέρω εγώ και η αστυνομία. Θα εξετάσουμε όλες τις περιπτώσεις”, είπε, αναφέροντας ότι ήδη έχει καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.
Σχετικό δελτίο τύπου για το συμβάν, εξέδωσε και η Αστυνομική Διεύθυνση, όπου αναφέρονται τα εξής: “Από το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου ενεργείται προανάκριση κατά αγνώστων δραστών για φθορά ελαστικών στα υπ’ αριθ. ΖΑΖ 2046 και ΖΑΕ 6575 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του Νομάρχη Ζακύνθου κ. Διονυσίου Γάσπαρου, πράξη που έλαβε χώρα από 04:00 έως 05:00 της 8-10-2009, επί της οδού “Κανδιάνου Ρώμα” στην πόλη της Ζακύνθου, όπου τα ανωτέρω αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα, έξωθεν της οικίας του ιδιοκτήτη τους. Εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αγνώστων δραστών”.

* Επειδή ο εκδότης της EFENPRESS έχει τη τιμή να γνωρίζει τον εξαίρετο Νομάρχη της Ζακύνθου, βεβαιώνει τους επίδοξους "τρομοκράτες" ότι χάνουν το καιρό τους προσπαθώντας να τον εκφοβίσουν.Εξ άλλου τέτοιες πράξεις δεν αρμόζουν στον ευγενή και πολιτισμένο λαό της Ζακύνθου.