30.10.09

Διαρρήξεων… συνέχεια σε σπίτια και επιχειρήσεις



Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης
Θεματική κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν έχουν τέλος, απ’ ότι φαίνεται, οι περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια και καταστήματα σε όλη τη Ζάκυνθο και μάλιστα, οι στόχοι των δραστών των συγκεκριμένων ενεργειών φαίνεται ότι “εμπλουτίστηκαν” ακόμη και με “χτυπήματα” σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες, χθες τα ξημερώματα άγνωστοι εισέβαλαν σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Πλάνου, και πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους.
Όπως έγινε γνωστό, η ξενοδοχειακή μονάδα είχε σταματήσει τη λειτουργία της για τη φετινή περίοδο και οι δράστες απέσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ενδεχομένως και άλλες ηλεκτρικές συσκευές και μηχανήματα. Στο χώρο βρέθηκαν χθες το πρωί αστυνομικοί των αρμοδίων Υπηρεσιών, ωστόσο, από την Αστυνομική Διεύθυνση δεν αναφέρθηκε επίσημα, τίποτα.
Πρόκειται πάντως για τη “συνέχεια” μιας σειράς ανάλογων περιστατικών που σημειώθηκαν και την προηγούμενη εβδομάδα σε σπίτια και επιχειρήσεις σε ορεινές, πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, τα συμβάντα είναι πολύ περισσότερα, αφού ορισμένα από αυτά αναφέρθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι έρευνες της Αστυνομίας κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, αν και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξη συμμορίας που “χτυπά”, μετά από κατάλληλη παρακολούθηση και αξιοποίηση συγκεκριμένων στοιχείων, διάφορους στόχους
(imerazante)