18.10.09

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομπάμα και Γκιούλ τα … είπανε τηλεφωνικώς…

newsblog | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 | 02:08

Η σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία φαίνεται με απτές αποδείξεις πλέον. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμ συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Τούρκο ομόλογό του. Τί είπαν; Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων «συζήτησαν περιφερειακά θέματα». Περιφερειακά θέματα, όπως η σταθερότητα στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη (!), η επίλυση του Κυπριακού (!), οι σχέσεις με την Αρμενία μετά την υπογραφή της Συνθήκης,… είπανε και για το Αφγανιστάν και το πόσο δύσκολο θα είναι το επόμενο διάστημα. Για όλα αυτά, η Τουρκία έχει λόγο… Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται..

Σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών στην Τούμπα Θεσσαλονίκης

newsblog | 10:27

΄Ενας 23χρονος συνελήφθη στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου τρία κιλά ηρωΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ένα όπλο μαζί με φυσίγγια καθώς και κινητό τηλέφωνο, το το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις συναλλαγές του.

«Λάβρος» από άμβωνος ο Άνθιμος

newsblog | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 | 10:36

«Λάβρος» από άμβωνος για δεύτερη Κυριακή εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Ειδικά όσον αφορά το ζήτημα της ονομασία της FYROM, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε ξεκάθαρες θέσεις, με γνώση όλων του ποιά είναι η «κόκκινη γραμμή», ενώ άφησε σαφέστατα υπονοούμενα για την «αντικειμενικότητα» του Μάθιου Νίμιτς, στη διαπραγματευτική διαδικασία που έχει ακολουθήσει και ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Από την άλλη, ο ίδιος προσκαλώντας τον κόσμο σε εκδήλωση υποδοχής ιεράς εικόνας αύριο το απόγευμα, έκανε λόγο για το «Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης», σημειώνοντας με έμφαση ότι «εμείς έτσι πάντα θα το λέμε»

Διερχόμενος τραυματίστηκε κατά λάθος από πυρά αλλοδαπών

Res Cogitans | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 | 10:38

Μια σφαίρα τραυμάτισε έναν 50χρονο, ο οποίος έτυχε να περνά στη μιάμιση τα ξημερώματα από το σημείο που φιλονικούσαν δύο Κούρδοι και ένας Αλβανός. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο Κούρδοι που βρίσκονταν σε ΙΧ αυτοκίνητο, κινούμενο επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, διαπληκτίζονταν με έναν Αλβανό οδηγό μοτοσυκλέτας, τον οποίο και πυροβόλησαν αστοχώντας. Η σφαίρα βρήκε στο πίσω μέρος του μηρού έναν 50χρονο που περπατούσε αμέριμνος στο πεζοδρόμιο. Το πλήρωμα διερχόμενου περιπολικού άκουσε τον πυροβολισμό και συνέλαβε τους δράστες μετά από καταδίωξη, ενώ στον τόπο του περιστατικού βρέθηκε εγκαταλελειμμένη η μοτοσυκλέτα του Αλβανού. Σύμφωνα με στοιχεία της προανάκρισης το επεισόδιο έγινε για μια γυναίκα που διεκδικούσαν οι αντίπαλοι. Ο 50χρονος τραυματίας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο εκτός κινδύνου

«Βιοτεχνία» πλαστών εγγράφων στην Κυψέλη με… «πελάτες» από όλη την Ελλάδα

newsblog | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 | 11:13

Κανονική «βιοτεχνία» πλαστών εγγράφων είχε στήσει ένας 27χρονος αλλοδαπός στην Κυψέλη Αττικής, ο οποίος συνελήφθη. Ο 27χρονος φαίνεται ότι είχε αλλοδαπούς «πελάτες» σε όλη την Ελλάδα, στους οποίους και παρέδιδε, έναντι αδράς αμοιβής εννοείται, κάθε είδους έγγραφο. Μέσα στο «εργαστήριο» του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 49 διαβατήρια, 8 ταυτότητες, 1 άδεια οδήγησης, κλπ, καθώς και πλήθος φωτογραφιών αλλοδαπών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα