27.10.09

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ Βουλευτού Ευβοίας κ Κατερίνας Περλεπέ-Σηφουνάκη

Χαλκίδα, 26.10.2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Στήριξη στην πυρόπληκτη Λιχάδα, από την κυρία Περλεπέ».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη μετέβη την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στη Λιχάδα και στο χωριό Αγ. Γεώργιος, περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και συζήτησε με τους κατοίκους για την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Στη συνέχεια έλαβε μέρος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Λ. Αιδηψού με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Πολυχρόνη Ματάκια, του Πρόεδρο της Κοινότητας Λιχάδας κ. Στάθη Καρανικολού, υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και της Νομαρχίας, στελεχών του Δασαρχείου και άλλων αρμοδίων του νομού.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και στελέχη του Club Med, η λειτουργία του οποίου αφορά καθοριστικά την οικονομική ζωή του τόπου.
Η βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της, όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν, υπογράμμισε ότι το κράτος και τα αρμόδια Υπουργεία θα ανταποκριθούν στις ανάγκες, και με την ολοκλήρωση της σχετικής Μελέτης, θα υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση για τα έργα πρώτης προτεραιότητας, όπως τα αντιπλημμυρικά, ώστε ο τόπος να θωρακιστεί από νέες καταστροφές.
Η κυρία Περλεπέ διαβεβαίωσε επίσης ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια, για να ξεπεραστούν όποιες συνέπειες υπέστησαν οι κάτοικοι από την πυρκαγιά και να προστατευθούν αποτελεσματικά το περιβάλλον και η κοινωνικοοικονομική ζωή στην περιοχή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 26.10.2009

Θέμα: «Παρέμβαση της κυρίας Περλεπέ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων της Καρυστίας».

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με παρέμβασή της προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζητά να στηριχθούν άμεσα οι κτηνοτρόφοι της περιοχής Καρυστίας για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προέκυψαν στην εκτροφή των ζώων τους εξ αιτίας της καταστροφής των βοσκοτόπων από τη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου.

Στα Δ.Δ. Διαμερίσματα Πλατανιστού, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου, η φωτιά κατέκαυσε ολοσχερώς τις εκτάσεις όπου έβοσκαν περίπου 17.000 αιγοπρόβατα καθώς και τις αποθήκες με τις όποιες ζωοτροφές υπήρχαν. Συνέπεια αυτής της φωτιάς ήταν, για 160 κατά κύριο επάγγελμά στην πλειονότητά τους κτηνοτρόφους να συρρικνωθεί ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους και να γίνει πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση, αφού τα ζώα τους από ελεύθερης βοσκής, έγιναν πλέον σταβλισμένα, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολλαπλάσιες ποσότητες σε ζωοτροφές (για κάθε ζώο απαιτούνται τουλάχιστον 2Kgr ημερησίως ζωοτροφές για διάρκεια δύο τουλάχιστον ετών, που δεν θα υπάρχουν βοσκοτόπια).

Σχετικό αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο έχει απευθύνει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρύστου.