2.10.09

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 2 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2009


Τις προκλητικές τους ενέργειες συνέχισαν για μία ακόμη φορά οι Τούρκοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας παρενόχλησαν σουηδικό αεροσκάφος που εκτελούσε περιπολία στο ανατολικό Αιγαίο στο πλαίσιο του σχεδίου αντιμετώπισης της διακίνησης λαθρομεταναστών.


Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, το σουηδικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων, μεταξύ Κω και Λέσβου, στο πλαίσιο της συνθήκης ΦΡΟΝΤΕΞ, από τις 03:30 τη νύχτα ως και τις εφτά το πρωί δέχθηκε στον ασύρματό του δέκα κλήσεις από τα τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει, διότι όπως του ισχυριζόταν ο τούρκος χειριστής, πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου.

Ο σουηδός πιλότος δεν έδωσε σημασία στις κλήσεις και συνέχισε την περιπολία του για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών και προσγειώθηκε κανονικά στο αεροδρόμιο της Κω στις 07:10 το πρωί.
news.ert.gr

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 2 σχηματισμοί αποτελούμενοι από συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα παραβίασαν 6 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να σημειωθούν 2 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν για να τα αναχαιτίσουν.
hellenicbusiness.gr