9.10.09

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 9 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2009

Ημερήσια διαταγή Ε. Βενιζέλου στις Ένοπλες Δυνάμεις

Bookmark and Share


Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του, σε ημερήσια διαταγή του προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο νέος υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής:

Η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων συνιστά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία της ειρήνης και τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Η διαρκής εκπαίδευση, ο σύγχρονος εξοπλισμός και το υψηλό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχηματίζουν το βασικό τρίπτυχο της λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι "Τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας, πρέπει ν' αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας".

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον κ. Αναπληρωτή Υπουργό Π. Μπεγλίτη, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Καταλήγοντας, ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας υπογραμμίζει: βρισκόμαστε όλοι εδώ, στην υπηρεσία του εθνικού συμφέροντος, έχοντας συνείδηση της σχέσης μας με την ιστορία.-Πηγή: Express.gr

Παρέλαση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Κλίμα εθνικής εορτής θύμιζε χθες η ατμόσφαιρα στο υπουργείο Αμυνας κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής. Εγινε παρέλαση ενώ ακούστηκε από την στρατιωτική μπάντα το γνωστό πατριωτικό τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή». Ο απερχόμενος υπουργός κ. Ευ.Μεϊμαράκης, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς κκ. Κ. Τασούλα και Ι. Πλακιωτάκη, υποδέχθηκαν τον νέο υπουργό κ. Ευ. Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό κ. Π. Μπεγλίτη.

«Θα συμπαρασταθούμε στο έργο σας, πιστεύουμε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις, και το υπουργείο Αμυνας, πρέπει να είναι έξω από στείρες αντιπαραθέσεις» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι έχει πλήρη γνώση των ευθυνών που αναλαμβάνει. «Θεμελιακό μας καθήκον είναι η εδαφική ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια της Ελλάδος,όπως προβλέπει το Σύνταγμα.Προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε με αποτελεσματικότητα, διεκδικώντας τη μεγαλύτερη εθνική συναίνεση». O κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη «περαιτέρω ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων»
ΒΗΜΑ ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ