9.10.09

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 9 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2009

Σχέδιο κατά των κουκουλοφόρων

Bookmark and Share


Εξοργισμένος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τους γνωστούς αγνώστους που χτύπησαν πάλι χθες

Με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θα αντιμετωπίσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης τη δράση των κουκουλοφόρων. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις αδυναμίες της ΕΛ.ΑΣ. από τις πρώτες ώρες ανάληψης των καθηκόντων του, καθώς χθες το μεσημέρι την ώρα που ενημερωνόταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σημειώθηκε καταδρομική επίθεση τριών ομάδων των 10 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας που έκαναν «περίπατο» καταστρέφοντας ανενόχλητοι υποκαταστήματα τραπεζών, βιβλιοπωλεία, ένα εστιατόριο και ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο. Στη συνέχεια οι νεαροί εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έκρυψε την οργή του για την καθυστερημένη αντίδραση των εποχούμενων αστυνομικών της Ομάδας Δέλτα που είχε δημιουργηθεί για να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά. Ο κ Χρυσοχοΐδης ζήτησε να ληφθούν μέτρα και ν΄ αλλάξει ο σχεδιασμός για την αποφυγή τέτοιων επιδρομών και καταστροφών στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, χθες είχε ολιγόωρη συνάντηση με τα διευθυντικά στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για τις έρευνες σχετικά με τη δράση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», της «Σέχτας Επαναστατών» και άλλων οργανώσεων.

O ι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 13.00 και στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων βρέθηκαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ακαδημίας και ένα τζιπ που ήταν σταθμευμένο στον ίδιο δρόμο. Παράλληλα, άλλα άτομα επιτέθηκαν στην Αlpha Βank και στη Εurobank στην οδό Σόλωνος, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ανδρέα Μεταξά, καθώς και στο εστιατόριο Goody΄s στην οδό Σόλωνος 100. Ακόμη προκάλεσαν ζημιές στο βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αδ. Γεωργιάδη και στο κατάστημα της εταιρείας Νάκας που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Κατά την αποχώρησή τους πέταξαν φυλλάδια με συνθήματα συμπαράστασης στους ομοϊδεάτες τους που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για τη 14η επίθεση στο βιβλιοπωλείο του και πρόσθεσε ότι «χάρη όμως στην έγκαιρη παρατηρητικότητα αλλά και την κινητικότητα των υπαλλήλων και λόγω των προφυλακτικών μέτρων που έχουν υιοθετηθεί (triplex άθραυστο τζάμι και αυτόματα ρολά ασφαλείας) απεφεύχθη η ολοκληρωτική του καταστροφή».

Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης έκανε λόγο για «ένα πρώτο τεστ αντίδρασης για την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ».

Παράλληλα άφησε αιχμές κατά του κυβερνώντος κόμματος για την περίοδο όπου ήταν στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «στα όποια μέτρα θα λάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη του φαινομένου θα έχει τη συμπαράστασή μας, κάτι που είχαμε στερηθεί ως κυβέρνηση».

ΒΗΜΑ