9.10.09

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 9 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2009

Μπαν Κι Μουν: Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας

Bookmark and Share

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σε συνέντευξή του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του γερμανικού ομίλου WAZ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Στην ερώτηση, αν υπάρχει κάποιο χρονικό περιθώριο στη μεσολαβητική προσπάθεια του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Μπαν Κι Μουν, απάντησε: "Ο ειδικός μου απεσταλμένος εργάζεται ακατάπαυστα από το 1999 για την εξεύρεση αρμονικής λύσης για το ζήτημα αυτό.

Δεν υπάρχει κανένας χρονικός περιορισμός.Στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων υπήρξαν πολλές επιλογές (option), ιδέες και προτάσεις.Δυστυχώς, δεν κατορθώσαμε να βρούμε γρήγορα μία λύση.Ελπίζω ότι μετά τις εκλογές στην Ελλάδα θα βρούμε λύση με τη νέα κυβέρνηση.Αυτή είναι η δική μου προσμονή και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε γι΄ αυτό".

Η συνέντευξη δόθηκε στο διπλωματικό συντάκτη της WAZ, Ρίχαρνυ Κίσλερ. Ο γερμανικός όμιλος WAZ-Mediengruppe εκδίδει πάνω από 500 εφημερίδες και περιοδικά στην Γερμανία και σε 10 ακόμη χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Στην ΠΓΔΜ ελέγχει τις τρεις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας: "Ντνέβνικ" "Βεστ" και "Ουτρίνσκι Βέσνικ".Η τελευταία δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο ολόκληρη τη συνέντευξη αυτή του γ.γ του ΟΗΕ.
express