9.10.09

Παρασκευή, 9 Οκτώβριος 2009

Φραγή στα spam mails από την Ευρωπαική Έπιτροπή.

Μέτρα και κυρώσεις κατά των λεγόμενων "σπαμ" μηνυμάτων στο διαδίκτυο, καλούνται να πάρουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις με προτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα διαφημιστικά σκουπίδια που αποστέλλονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των χρηστών του διαδικτύου, πλήττει το 65% των ευρωπαίων πολιτών.
Όπως...
δήλωσε η επίτροπος της ΕΕ για την Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης Βίβιαν Ρέντινγκ: "Μολονότι από το 2002 οι διατάξεις της ΕΕ απαγορεύουν την αποστολή σπαμ και κατασκοπευτικών λογισμικών, κατά μέσον όρο το 65% των πολιτών της ΕΕ εξακολουθεί να λαμβάνει τακτικά ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά μηνύματα. Ο αγώνας κατά των σπαμ πρέπει να αποκτήσει τη μέγιστη ταχύτητα. Οφείλουμε να ενεργήσουμε ώστε η ΕΕ να υιοθετήσει νομοθεσία που θα προβλέπει σοβαρές αστικές και ποινικές συνέπειες για τους αποστολείς σπαμ".
Ανισομέρεια χαρακτηρίζει τη στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μπροστά στο φαινόμενο αυτό, καθώς παρουσιάζονται μεγάλες διαφορές τόσο στις διώξεις που ασκούνται, όσο και από τις κυρώσεις που επιβάλλονται. Οι περισσότερες διώξεις ασκήθηκαν στην Ισπανία (39), στη Σλοβακία (39) και στη Ρουμανία (20).Οι πιο υψηλές οικονομικές κυρώσεις επιβλήθηκαν στην Ολλανδία (1 εκατ. ευρώ), στην Ιταλία (570.000 ευρώ) και στην Ισπανία (30.000 ευρώ).
Τέλος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καλεί στην επιβολή πραγματικά αποτρεπτικών κυρώσεων, καλύτερη διασυνοριακή συνεργασία και επαρκείς πηγές για τις εθνικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του ίντερνετ.