9.10.09

Δύσκολη η τουριστική χρονιά για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Λαγανά


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 7 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αισιοδοξία επικρατεί στο Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων του Δήμου Λαγανά, αφού μπορεί να ήταν δύσκολη η φετινή τουριστική χρονιά, ωστόσο δεν ήρθε και η… καταστροφή.
Αυτό δήλωσε στην “Ημέρα” ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων, Αντώνης Βυθούλκας, ο οποίος υποστήριξε πως οι απώλειες φέτος κυμάνθηκαν στο 20%, την ώρα που οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 60%!
Παράλληλα, ο κ. Βυθούλκας τόνισε πως από του χρόνου θα υπάρχουν περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες στον Λαγανά, γεγονός που αποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη περιοχή αποκτά ποιοτικό τουρισμό.
“Ήταν μια δύσκολη χρονιά, όμως σταθήκαμε στα πόδια μας. Στην αρχή της σεζόν όλοι μιλούσαν για καταστροφή. Ωστόσο, οι οικονομικές απώλειες δεν ξεπέρασαν το 20%. Η κατάσταση, λοιπόν, μπορεί να μην ήταν ιδανική, όμως αν λάβουμε υπόψιν τις παγκόσμιες συνθήκες και τα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι καταφέραμε να κρατηθούμε. Ο καλύτερος μήνας ήταν ο Αύγουστος, ενώ ο Μάϊος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος ήταν “νεκροί” μήνες. Από του χρόνου θα έχουμε πολλούς Σέρβους τουρίστες, γεγονός που είναι θετικό. Αρκετά προβλήματα, όπως είναι το μπαρ κρόουλ, έχουν λυθεί, ωστόσο παραμένει η ηχορύπανση, η οποία διώχνει από τον Λαγανά τους… ποιοτικούς τουρίστες. Από ΄κει και πέρα, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις κλοπές που γίνονται από τους αθίγγανους. Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά δεν έχει επαρκές προσωπικό και έτσι αδυνατεί να παρέμβει δραστικά” σημείωσε ο κ. Βυθούλκας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ενοικιαζομένων δωματίων ανέφερε πως η Ομοσπονδία συμμετείχε στην τουριστική έκθεση της Φλώρινας, ενώ θα λάβει μέρος και σε εκείνη της Θεσσαλονίκης.
“Οι Βορειοελλαδίτες θέλουν να γνωρίσουν τα Ιόνια Νησιά. Πρέπει, λοιπόν, να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην τουριστική έκθεση της Θεσσαλονίκης, ενώ προτρέπω τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να κάνουν δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο, δεδομένου ότι με την Εγνατία οδό είναι πιο εύκολο για τους Θεσσαλονικείς να έρθουν στο Ιόνιο. Επίσης, οι συνάδελφοί μου είναι απαραίτητο να συνάψουν συμφωνίες με ασφαλιστικά ταμεία, ούτως ώστε να φιλοξενούν Έλληνες τουρίστες, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού” τόνισε ο κ. Βυθούλκας.