16.10.09

6500(!) παράνομες συσκευές λέιζερ κατασχέθηκαν στη Βόρειο Ελλάδα..

Τα αλλεπάλληλα κρούσματα παρενόχλησης με ακτίνες λέιζερ σε βάρος πιλότων αεροσκαφών αλλά και οδηγών στο εθνικό οδικό δίκτυο, προκάλεσαν την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών της βόρειας Ελλάδας.

Στην συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε υπό την... καθοδήγηση των νομαρχιακών αρχών, κατασχέθηκαν περίπου 6.500 συσκευές οι οποίες διατίθεντο παράνομα στο εμπόριο.
Η εξόρμηση των αστυνομικών έγινε ταυτόχρονα στις περιοχές ευθύνης των νομαρχιών της Θεσσαλονίκης, της Δράμας και της Πέλλας, όπου είχε διαπιστωθεί ότι τα κρούσματα συνεχίζονταν με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες ημέρες… Οι αστυνομικοί διεξήγαν 12 επιχειρήσεις σε τοπικό επίπεδο, κάνοντας ελέγχους σε καταστήματα ψιλικών και περίπτερα όπου πωλούνται συνήθως συσκευές λέιζερ, αλλά και σε πλανόδιους πωλητές.
Η κοινή επιχείρηση οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση συνολικά 6.466 συσκευών λέιζερ με πράσινη ακτίνα, που είναι και η ισχυρότερη όλων! Οι έμποροι που τις διακινούσαν θα βρεθούν τώρα αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, καθώς η διάθεση των λέιζερ στην αγορά είχε απαγορευτεί μετά τα πρόσφατα περιστατικά που λίγο έκειψε να γίνουν αιτία ατυχημάτων.(zougla.gr)