6.10.09

6 Οκτ 2009

Οι πρώτες αντιδράσεις για την κατάργηση του ΥΜΑΘ


Tη σφοδρή του αντίδραση στην απόφαση για κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, εξέφρασε πριν λίγο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος αναρωτήθηκε "ποιό είναι το επόμενο βήμα". Αναμενόμενη η αντίδραση Παπαγεωργόπουλου, αλλά καιασήμαντη.

Γι αυτό και δεν θα αναφερθούμε ξανά σε αντιδράσεις ανθρώπων της "ηττημένης" πλευράς.

Σημασία έχει, τι λένε οι νικητές. Την ιστορία, τη γράφουν οι νικητές.

Σημασία έχει η άποψη των βουλευτών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. (taxalia)

Τίτλοι τέλους για το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Μετατρέπεται σε Γενική Γραμματεία που υπάγεται στο υπ.Εσωτερικών

newsblog | 15:04

Νόμιμα κρίθηκαν νωρίτερα από το Συμβούλιο της Επικρατείας τα Προεδρικά Διατάγματα με τα οποία μετονομάζονται και συγχωνεύονται διάφορα Υπουργεία στη νέα Κυβέρνηση. Μεταξύ των όσων προβλέπονται είναι και η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και η μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας – Θράκης που θα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το σχόλιό μας:
-Είναι προτιμότερο, να λένε σας έχουμε ένα Υπουργείο στη πόλη σας ( για ψηφοθηρικούς λόγους) χωρίς να έχει καμία αρμοδιότητα, καμία δικαιοδοσία, κανένα αντικείμενο; Έτσι για να λέμε ότι έχουμε και Υπουργείο;
-Μήπως είναι καλύτερα να έχουμε μία αποφασιστική Γενική Γραμματεία, η οποία τουλάχιστον θα έχει και κάποιες αρμοδιότητες ;
-Από ότι γνωρίζουμε, το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης κ.λ.π. το μόνο που χρησίμευε ήταν να παριστάνει τον κυματοθραύστη πάνω στον οποίο ξέσπαγαν οι κάθε είδους διαμαρτυρόμενοι πολίτες υβρίζοντες την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και αξιοποιούντες ....οπωροκηπευτικά και αυγά !!!
-Ακόμα και οι διαμαρτυρίες αυτές ήταν επί ..ματαίω, μια και ο "υπουργός" δεν είχε καμία δυνατότητα να παρέμβει υπέρ των δικαίων-ή αδίκων- αιτημάτων των διαμαρτυρομένων φορέων ή πολιτών.
-
-Με λίγα λόγια, το "υπουργείο" ήτο απλά ένα διακοσμητικό όργανο του κράτους, που λόγω...αναρμοδιοτήτων, ικανοποιούσε αποκλειστικά τη φιλαρέσκεια των κατοίκων και την ψηφοθηρία των κρατούντων κομμάτων.

-Ας μη βιαστούμε όμως να βγάλουμε συμπεράσματα- και κορώνες εντυπωσιασμού- αλλά ας περιμένουμε να δούμε τις αρμοδιότητες που θα εκχωρηθούν στη Γραμματεία αυτή.

ΚΑΠ