11.10.09

Αν είχε καταργηθεί το υπουργείο, δεν θα το παραλάμβαναν 4 υπουργοί

Bookmark and Share

Σήκωσε το γάντι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και απάντησε χθες στις αντιδράσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ για την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. «Είχα την εντύπωση ότι η προεκλογική περίοδος είχε ολοκληρωθεί, αλλά φαίνεται έσφαλα», σχολίασε ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά τη χθεσινή τελετή εγκατάστασης των δύο υφυπουργών που θα έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη, απαντώντας στον απερχόμενο υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Στ. Καλαφάτη, ο οποίος στην τοποθέτησή του κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει τον εθνικό ρόλο του υπουργείου.

Οπως είπε ο κ. Ραγκούσης, αν είχε καταργηθεί το υπουργείο δεν θα ήταν χθες εκεί τέσσερις υπουργοί για να το παραλάβουν και να αντικαταστήσουν ένα μέλος της κυβέρνησης που απέρχεται με δύο μέλη της νέας κυβέρνησης με αναβαθμισμένες αρμοδιότητες.

Παράλληλα επισήμανε με έμφαση πως η νέα κυβέρνηση θέλει να αξιοποιούνται τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δαπανώνται για τη λειτουργία του ΥΜΑ-Θ και επισήμανε πως με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αυτό θα αποτελεί στρατηγείο, απ όπου θα ασκούνται πολιτικές για ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά της η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λ. Κατσέλη, ανέφερε πως γίνεται πράξη η δέσμευση του Γ. Παπανδρέου για τη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε αιχμή της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, και πρόσθεσε πως από τη Θεσσαλονίκη θα ασκούνται τρεις μεγάλες τομές της πολιτικής του υπουργείου της, που αφορούν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας, τη λιμενική πολιτική και τη λειτουργία της αγοράς.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θ. Τζάκρη κατηγόρησε όσους καταγγέλλουν την κατάργηση του ΥΜΑ-Θ ότι καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας και φόβου στους πολίτες, ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας Μ. Μπόλαρης τόνισε πως με την αναβάθμιση του ΥΜΑ-Θ υλοποιείται η δέσμευση του πρωθυπουργού για αλλαγή της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης σε μια πόλη που μπορεί.

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ