27.10.09

Δυναμική διεκδίκηση για το Ιόνιο Φεστιβάλ του 2010


Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22 Οκτωβρίου 2009
Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος
Θεματική κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φάκελο θα στείλει τον επόμενο μήνα στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ο Δήμος Αρκαδίων, ούτως ώστε να γνωστοποιήσει τον προγραμματισμό που έχει γίνει για το Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής του 2010.
Ο πρόεδρος του Πολιστικού Οργανισμού του Δήμου Αρκαδίων, Τιμόθεος Ζώντος, τόνισε πως έχει γίνει καλή οργάνωση, κάτι που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιχορηγηθεί και του χρόνου από την Πολιτεία το Ιόνιο Φεστιβάλ.
“Τα υπουργεία σε χρηματοδοτούν μόνο όταν είσαι οργανωμένος και αποδεικνύεις ότι έχεις έτοιμο το πρόγραμμά σου αρκετούς μήνες πριν λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις. Ανακοινώνω, λοιπόν, ότι τον επόμενο μήνα θα στείλουμε φάκελο στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, μέσα στον οποίο θα έχουμε λεπτομέρειες για το τί πρόκειται να γίνει το καλοκαίρι του 2010. Όπως όλοι γνωρίζουν, το Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής πραγματοποιείται στο Υπαίθριο Θέατρο της Δερματούσας, ενώ τώρα αποκτήσαμε και το θέατρο της Βαρδιόλας στην Κυψέλη, όπου έγινε η συναυλία της Φωτεινής Δάρρα, στην οποία συμμετείχαν και οι “Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος”. Ο Δήμος Αρκαδίων έχει αποκτήσει αρκετούς πολιτιστικούς χώρους και θεωρώ ότι είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα, που έχουν τέτοια υποδομή. Επισημαίνω ότι είμαστε ικανοποιημένοι από το Ιόνιο Φεστιβάλ, αν και θα περιμέναμε περισσότερο κόσμο. Το καλοκαίρι, όμως, στο νησί μας έρχονται πολλά καλλιτεχνικά σχήματα και έτσι ο κόσμος… μοιράζεται. Εμείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και την επόμενη καλοκαιρινή περίοδο, ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν κάτι διαφορετικό” ανέφερε ο κ. Ζώντος.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως την προσεχή Κυριακή και ώρα 8.30 μμ, θα λάβει χώρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (περιοχή Σαρακηνάδου), συναυλία μνήμης για τον Ζακύνθιο μουσουργό, Διονύσιο Βισβάρδη, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατό του. Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο Ιόνιο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής.
" Ημέρα τση Ζάκυθος"