15.10.09

15 Οκτ 2009

Επίθεση κουκουλοφόρων στην ΕΣΠΡΕΣΟ

Επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων σημειώθηκε στην οδό Αβέρωφ 26-28 στον Περισσό, στο κτήριο που στεγάζονται τα γραφεία της εκδοτικής εταιρίας «Νέμεσις», που έχει την εφημερίδα Espresso. Οι δράστες προξένησαν φθορές με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα στην πρόσοψη του θυρωρείου της εφημερίδας και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Αμέσως μετά οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στη 1μμ.
Αντιδράσεις
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την σημερινή επίθεση εναντίον της εφημερίδας «Espresso», έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την σημερινή επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον της εφημερίδας «Espresso», όπως και κάθε άλλη παρόμοια ενέργεια. Επιθέσεις εναντίον του Τύπου και των λειτουργών του, στρέφονται κατά της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων και της Δημοκρατίας. Οι αρμόδιες αρχές θα πράξουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη".

Με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ "καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση κατά της εφημερίδας « ESPRESSO » από αγνώστους. Είναι φανερό ότι απώτερος στόχος των δραστών της επίθεσης ήταν η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων, που επιμένουν στην άσκηση του λειτουργήματός τους,
Το Δ.Σ. επισημαίνει ότι η ελευθερία του λόγου είναι ένα δικαίωμα που κατακτήθηκε στην πορεία της ανθρωπότητας με αγώνες και αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο κάθε ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και οποιαδήποτε απειλή εναντίον εφημερίδων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ή προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας αυτής, στρέφεται κατά της ίδιας της δημοκρατίας.
Η ΕΣΗΕΑ διατρανώνει για μια ακόμα φορά την πίστη της στην προάσπιση της ελευθεροτυπίας, της πολύπλευρης και αληθινής ενημέρωσης, στην οποία έχει αναφαίρετο δικαίωμα ο κάθε πολίτης της χώρας".
Από τη Νέα Δημοκρατία εξεδόθη η ακόλουθη ανακοίνωση: "Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική επίθεση εναντίον της εφημερίδας «ESPRESSO» από κουκουλοφόρους, που προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές. Επιθέσεις εναντίον των Μ.Μ.Ε., όπως αυτή, έχουν στόχο την Ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών".
ΑΠΕ-ΜΠΕ/tahalia.blogspot.com