16.10.09

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, 16:52

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Αμάρυνθο η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για υβριδικά αυτοκίνητα που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων.

Οι συμμετέχοντες έπρεπε να καλύψουν τα 400 περίπου χιλιόμετρα της διαδρομής σε αυστηρά προκαθορισμένο ωράριο, το οποίο δεν επέτρεπε καθυστερήσεις, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα έπρεπε να διατρέξουν ορισμένα τμήματα της διαδρομής (δοκιμασίες ακριβείας) με επίσης προκαθορισμένη απόλυτα σταθερή ταχύτητα.

Η Γενική κατάταξη των νικητών καταστρώθηκε με βάση το βαθμό επιτυχίας κάθε συμμετέχοντος στην απόλυτη τήρηση του ωραρίου και την επίσης απόλυτη τήρηση των υποχρεωτικών σταθερών ταχυτήτων στις δοκιμασίες ακριβείας

Η Κατάταξη εξοικονόμησης ενέργειας έγινε με βάση το βαθμό κατανάλωσης ενέργειας σε kWh ανά τόνο βάρους ανά 100 χιλιόμετρα όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της FIA.

Nικητής στην εξοικονόμηση ενέργειας αναδείχθηκε ένα Toyota Prius 1,8 το οποίο κατανάλωσε 3.89 λίτρα βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα.