13.10.09

Τρίτη, 13 Οκτώβριος 2009

Microsoft: Κλείνει σήμερα τα κενά ασφαλείας των Windows, Internet Explorer, Office.

Οι «ενημερώσεις» θα έρθουν αυτόματα στους χρήστες.


Συγκεκριμένα θα καταστήσει διαθέσιμες στους χρήστες 13 διορθώσεις (οκτώ από αυτές έχουν χαρακτηριστεί κρίσιμες από την εταιρία) που θα αφορούν...34 συνολικά κενά, τα οποία έχουν εντοπιστεί το τελευταίο διάστημα.
Οι χρήστες θα λάβουν, ως συνήθως, αυτόματα τα updates στον υπολογιστή τους ή, εναλλακτικά, μπορούν να τα αναζητήσουν στις ιστοσελίδες της Microsoft για θέματα ασφάλειας.
Μία από τις κρίσιμες επιδιορθώσεις αφορά ένα κενό ασφάλειας στον Internet Explorer 8, που θα «τρέχει» και στα αναμενόμενα Windows 7, τα οποία θα εμφανιστούν στην αγορά στις 22 Οκτωβρίου.
Ένα από τα κενά, το οποίο αφορά το πρωτόκολλο μεταφοράς αρχείων (FTP), που περιλαμβάνεται στον Internet Information Server της Microsoft, ήδη έχει διαπιστωθεί ότι «αξιοποιείται» από ορισμένους τεχνολογικά εξελιγμένους κυβερνο-εγκληματίες.
Τα Windows αποτελούν, με διαφορά, τον κύριο στόχο των χάκερ, με συνέπεια να δημιουργείται συνεχώς μια μεγάλη γκάμα κακόβουλων προγραμμάτων (worms, trojans κ.α.), με στόχο να παραβιάσουν το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Προφανώς τα νέα Windows 7 δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση.
Η προηγούμενη μεγαλύτερη επιδιόρθωση κενών ασφάλειας από την εταιρία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2009, με δέκα updates που διόρθωναν 31 ευάλωτα σημεία.
Η Microsoft παραδοσιακά βγάζει τα νέα updates της κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα, μια πρακτική την οποία ξεκίνησε στο τέλος του 2003, σύμφωνα με το BBC.