7.10.09
06.10.2009 Ειδήσεις ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Επιχείρηση διάσωσης Τσέχου τουρίστα από το Λιμεναρχείο

Συναγερμός ήχησε το μεσημέρι της Κυριακής στο Λιμεναρχείο, όταν ιδιοκτήτης ξενοδοχείου ειδοποίησε την Υπηρεσία πως αγνοείται 62χρονος Τσέχος τουρίστας.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 62χρονος είχε πάει στην παραλία του Κάβου Γερακαρίου το μεσημέρι της Κυριακής (ώρα 3), αφήνοντας τα πράγματά του στην άμμο. Οι ώρες περνούσαν και ο Τσέχος δεν έδινε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο.
Η Υπηρεσία ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν 4 ιδιωτικά σκάφη, εθελοντές δύτες και 2 ταχύπλοα του Λιμενικού. Παράλληλα, στις έρευνες συμμετείχε και ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma.
Τελικά, ο “αγνοούμενος” βρέθηκε σώος και αβλαβής, αφού την ώρα που είχε στηθεί επιχείρηση διάσωσής του, εκείνος βρισκόταν σε ένα μπαρ στην περιοχή του Αλικανά!
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσέχος τουρίστας έφτασε κολυμπώντας μέχρι τον Αλικανά, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε με ταξί στην παραλία του Κάβου Γερακαρίου, προκειμένου να πάρει τα πράγματά του.

gogos@imerazante.gr

Ημέρα τση Ζάκυθος – Καθημερινή Εφημερίδα της Ζακύνθου