22.8.09

ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΤΕΚΤΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ


(στη φωτό τα...κοπρόσκυλα !!! )


Επικοινωνία και μάλιστα κρυφή φαίνεται πως είχαν μεταξύ τους ο ''πρέσβης'' της Τουρκίας στα κατεχόμενα την εποχή των διαπραγματεύσεων επί του σχεδίου Ανάν, Ζεκί Μπουλούτς, ο πρώην Διοικητής της Χωροφυλακής στην Τουρκία και ύποπτος στην υπόθεση Εργκενεκόν, Σενέρ Ερουιγκούρ και ο Ραούφ Ντενκτάς.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, στη συμπληρωματική κατάθεση του πρώην αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χιλμί Οζγκιόκ για την υπόθεση Εργκενεκόν, αναφέρεται ότι μεταξύ των τριών υπήρχε ένα σύστημα αλληλογραφίας (κούριερ). Σύμφωνα με μαγνητοφωνημένο διάλογο, ο Ερουιγκούρ λάμβανε πληροφορίες για τα διαδραματισθέντα στη Νέα Υόρκη το 2004 από τον Μπουλούντς. Ο τότε Τούρκος ''πρέσβης'' του μεταβίβασε και τα σχέδια του Ραούφ Ντενκτάς να οδηγήσει την τ/κ πλευρά στα δημοψηφίσματα χωρίς να υπάρχει ''κυβέρνηση''. Μάλιστα, η εφημερίδα Ραντικάλ παραθέτει αυτολεξεί μέρος του διαλόγου, ενώ αναφέρει πως στην 18σελιδη κατάθεση του Οζγκιόκ αξιολογείται πως στις συνομιλίες Μπουλούντς - Ερουιγκούρ γινόταν και συζήτηση των πρωτοβουλιών που έπρεπε να ληφθούν για να αφεθούν οι τότε συναντήσεις για το Κυπριακό χωρίς αποτέλεσμα.

Την επικοινωνία αυτή δεν φέρεται να γνώριζε τότε το τουρκικό ΥΠΕΞ, το Προεδρικό και το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο Οζγκιόκ φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ότι ο Μπουλούντς παραδέχθηκε πως είχε δώσει τις προαναφερόμενες πληροφορίες στον Ερουγικούρ. ''Μετά εγώ είπα στα αρμόδια πρόσωπα ότι συνομιλητής γι' αυτά δεν είναι ο αρχηγός της Χωροφυλακής, αλλά ο Αρχηγός του ΓΕΣ'', είπε στους ανακριτές ο Οζγκιόκ.
Σημερινη