8.8.09

ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΕΩΝ





Η πόλη Kadikoy της Τουρκίας.












Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συμφωνεί για την αδελφοποίηση των πόλεων Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Kadikoy της Τουρκίας διότι στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη υπάρχει μνημείο για την γενοκτονία των Αρμενίων.Το τουρκικό ΥΠΕΞ παρέπεμψε την υπόθεση στο Τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.
---Γεγονός ειναι ότι ο Δήμαρχος του Kantikoy αντιδρά λέγων ότι ο διάλογος μπορεί να φέρει τους δύο λαούς πιό κοντά. Αλλά συνεχίζει<< ακόμα και σε περιόδους πολέμου οι καλλιτέχνες και οι πολιτικοί θα πρέπει να προσπαθούν από κοινού για την ειρήνη και την αδελφότητα>>
---Δηλαδή, άν καταλάβαμε καλά, ας έχουμε πόλεμο δέν πειράζει θα μας μονιάσουν (στο τέλος) οι...καλλιτέχνες και οι...πολιτικοί (;) -κατόπιν εορτής!!!
---Ακούστε κύριοι ΄Ελληνες Πολιτικοί και Δήμαρχοι.Με τούς λύκους και φιλία να έχουμε αυτή θα είναι "λυκοφιλία"
Αφήστε τα Ζεϊμπέκικα τους ναργιλέδες, τις υποκλίσεις, τα χαμόγελα και τις...αδελφοποιήσεις.
--Αν ο Τουρκικός λαός θέλει ειρήνη και φιλία, να ανατρέψει τους στρατοκράτες της ΄Αγκυρας, να εκλέξει τους πολιτικούς πού τον εκφράζουνε και μετά τα λέμε. Φιλίες και αδελφοποιήσεις υπό τη Δαμόκλεια σπάθη (γιαταγάνι για την ακρίβεια) των αιμοσταγών τούρκων στρατιωτικών -και όχι μόνο- δεν γίνονται.
--Αν ο αντικειμενικός τους σκοπός είναι ο πόλεμος, θα τον έχουν.Η βλακεία " δεν διεκδικούμε τίποτα" να σταματήσει. Διεκδικούμε όλα τα Ελληνικά εδάφη που μας έχουν πάρει.Διεκδικούμε τα 12 μίλλια εναερίου και θαλασσίου χώρου διεκδικούμε τέλος την αξιοπρέπεια της χώρας μας που , χάρη στους ...ηγέτες μας την έχουμε χάσει.
--΄Οποιος δεν διεκδικεί τίποτα, να σηκωθεί και να φύγει από την πολιτική σκηνή.