19.8.09

ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤIΚΗ ΘΡΑΚΗ





Ερευνούν διασυνδέσεις στα Βαλκάνια


Πυκνό μυστήριο καλύπτει την περίπτωση του 30χρονου Έλληνα υπηκόου που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό να φωτογραφίζει στρατόπεδο στην Σαμοθράκη και οδηγήθηκε στις φυλακές με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.
Ο νεαρός μουσουλμάνος έχει ήδη παραδεχτεί ότι ενήργησε κατασκοπευτικά σε οκτώ τουλάχιστον αποστολές για λογαριασμό της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, λέγοντας ότι ελάμβανε για κάθε του αποστολή το ποσό των 500 ευρώ. Στην κατοχή του 30χρονου μουσουλμάνου είναι γνωστό πως βρέθηκε πλήθος (εκατοντάδες) φωτογραφιών από στρατόπεδα, αεροδρόμια, υδραγωγεία και δρόμους γύρω από στρατιωτικές βάσεις της Θράκης και νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Αυτά όμως αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της αλήθειας που κρύβεται πίσω από την κατασκοπευτική δράση του νεαρού. Η αλήθεια περιέχει την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, που κρύβει απύθμενο παρασκήνιο, ιστορίες τρόμου και υποψίες για συνεργασία κατασκόπων με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η σύλληψη του νεαρού μουσουλμάνου αποτελεί την άκρη ενός νήματος παρανομίας και δραστηριοτήτων που εκτείνονται σε πολλές χώρες και που αφορούν οργανώσεις θρησκευτικές αλλά και τρομοκρατικές.

(GREEK ALERT )