24.8.09

ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ-ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ


ΗΡΩΕΣ!


Πάνω από 100 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν σήμερα τα «Καναντέρ»

Πάνω από 100 ώρες πτήσης με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σχεδόν σε τέσσερις τόνους νερού πραγματοποίησαν τα Καναντέρ που μετέχουν στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς στο νομό Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, τα Καναντέρ SL215 και SL415 πραγματοποίησαν συνολικά σήμερα 33 εξόδους στο Νομό Αττικής, συμπληρώνοντας 103,5 ώρες πτήσης με 660 ρίψεις νερού που αντιστοιχούν σε ρίψη 3.960 τόνων νερού. Σε επιφυλακή βρίσκεται το 100% των ενόπλων δυνάμεων του Νομού Αττικής και σε ετοιμότητα ελικόπτερα Agusta bell ab205 και ένα αεροσκάφος C130 της πολεμικής αεροπορίας.

Από το ΓΕΑ ανακοινώθηκε ότι στις 7 το απόγευμα προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας τα δύο Κάναντερ προερχόμενα από τη Γαλλία, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Αττική. Μισή ώρα νωρίτερα προσγειώθηκε το ελικόπτερο Καμόβ, προερχόμενο από την Κύπρο. Την ίδια ώρα ένα C-130 μετέφερε στην Αθήνα από την Θεσσαλονίκη 56 πυροσβέστες ενώ ένα άλλο C-130 μετέφερε στην Αθήνα 37 πυροσβέστες και 2 οχήματα από την Κύπρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, τα περίπολα επιτήρησης που έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Υμηττός, Πάρνηθα, Βαρυμπόμπη, Γλυκά Νερά, Νέα Ερυθραία, Αυλώνας, Ωρωπός, Αυλίδα-Τανάγρα, Αλεποχώρι-Σαρωνικός και Πόρτο Γερμενό - Ψάθα κατά τη διάρκεια της νύκτας θα έχουν αποστολή τον έγκαιρο εντοπισμό αναζωπυρώσεων, καθώς και τη φύλαξη περιοχών που δεν έχουν πληγεί από πυρκαγιά.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, πέραν των μέσων που διέθεσαν οι Ένοπλες δυνάμεις στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών της ΓΓΠΠ τέθηκαν 1.298 άτομα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο Νομό Αττικής.

Πηγή
Αναρτήθηκε από HeLLeNiCReVeNgE στις 10:17 μμ